Política

municipal

pressupostos

El pressupost de Calonge preveu invertir 0,9 milions i reduir deute fins al 27,8%

El govern local (CiU-PSC-CCSA-PP) aprova uns comptes de 20,1 milions, un 3,55% més que aquest any

ERC i Avancem s'hi oposen perquè puja l'IBI i hi ha superàvit

Els quatre grups del govern de Calonge i Sant Antoni (CiU, PSC, CCSA i el PP) van aprovar ahir un pressupost de 20,12 milions per a l'any vinent, dada que suposa un increment d'un 3,55% respecte dels números d'aquest 2016. La pujada s'atribueix al creixement dels ingressos de l'impost de béns immobles i també de la taxa d'escombraries, un fet que els grups d'ERC i Avancem-MES, a l'oposició, van criticar perquè s'apuja la pressió fiscal quan els darrers exercicis s'han anat tancant amb superàvit.

Una altra de les dades rellevants del pressupost per a l'any vinent és el capítol d'inversions, que se situarà en 932.000 euros. Entre les actuacions destacades preveu, com a principal inversió, la instal·lació d'una caldera de biomassa per fer funcionar amb energia neta el pavelló d'esports de Calonge i l'escola Pere Rosselló (170.000 euros).

D'altra banda, les obres de reurbanització d'un nou tram de l'avinguda Catalunya de Sant Antoni, en la secció compresa entre els carrers Joaquín Ruiz-Giménez i Joan Capri, suposarà una inversió de 117.000 euros més. A banda d'aquestes inversions concretes, l'any vinent està previst destinar 165.000 € a la millora de diversos espais de la via pública, i 40.000 a la redacció de projectes tècnics. La resta de les inversions correspondran a petites inversions de reposició i a transferència de capital al Cercle Calongí.

Menys endeutament

L'executiu comandat per Jordi Soler defensa que els comptes serviran per “millorar la qualitat dels serveis que actualment presta l'Ajuntament” i destaca la progressiva reducció de l'endeutament, fins a situar-lo en uns “mínims històrics” del 27,81% dels ingressos corrents a finals de l'any vinent (5,5 milions de deute viu). A mitjà termini, la previsió d'endeutament se situaria en un 21,25% a finals del 2018, i en un 15,40% a finals del 2019. La ràtio d'endeutament el 2011 era del 94%, tot i que el republicà Martí Fonalleras alerta que a llarg termini es pugui trobar a faltar el recurs d'endeutar-se si s'eixuga en excés la ràtio.

Els grups de l'oposició van qüestionar l'horari del ple, ahir a primera hora del matí i amb la circumstància que Elisenda Pérez, senadora, tenia ple a Madrid. L'alcalde, però, va argumentar que l'agenda de la cambra espanyola no pot alterar la municipal.

LA XIFRA

15,4%
és la ràtio
d'endeutament amb què el consistori estima tancar l'exercici del 2019. El 2011 era del 94%.

Dissolen l'EPEL creada per dur el Mas Pere

Sí que hi va haver unanimitat ahir en la dissolució de l'entitat pública empresarial local (EPEL) Calonge Gestiona, constituïda el 2012 per portar grans projectes d'obres d'urbanització al municipi i, en especial, el final de les obres de la zona residencial del Mas Pere. La gerència de l'entitat es va adjudicar a la consultoria Efial, investigada posteriorment pel cas Innova, i el municipi va optar per rescindir el contracte. La intenció és assumir el projecte directament amb personal tècnic del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona