Política

DANIEL VENDRELL

ALCALDE D'HOSTALETS DE PIEROLA (SI-CP)

“De l'Ecoparc, en viuen cent famílies”

“És dur jugar-t'ho tot a un sorteig, seria partidari de fer una segona volta”

“La gran inversió d'aquest mandat serà el pavelló”

Cinc anys a l'alcaldia
Va entrar en política el 2011, directament a governar. Diu que va ser “de rebot” perquè els socialistes buscaven una renovació. “Havia d'anar de número dos i, no sé com, d'una reunió vaig sortir-ne candidat”, recorda. No és militant. Ara es dedica exclusivament a l'alcaldia. Està casat (la seva dona també va ser regidora socialista) i té dos fills.
Aquest és el seu segon mandat. Repeteix a l'alcaldia per un sorteig després d'empatar amb ERC. Com es viu aquesta situació?
Trobo que no està ben fet. Fas una campanya electoral, fas la teva feina. És veritat que es donen molt pocs casos d'empat a Catalunya. Però trobo injust que s'hagi de decidir en un sorteig. Seria més partidari de fer una segona volta per decidir el regidor que balla. És molt dur fer la teva feina i jugar-t'ho tot en un sorteig. Nosaltres vam treure un vot menys que ERC però teníem un vot invalidat per la mesa perquè a dins hi havia el vot i la targeta censal. Hi vam recórrer en contra, i la junta electoral ens va donar la raó. Llavors estàvem empatats, es va fer el sorteig i ens van donar el regidor a nosaltres.
Governa amb Moviment Ciutadà Hostaletenc. Com funciona?
El 2011 vam tenir un pacte de govern amb CiU que no va funcionar gaire. Al cap d'un any vam fer un canvi. Vam trencar amb CiU i vam pactar amb Moviment Ciutadà Hostaletenc, que és amb qui també governem ara. Des de llavors, cap problema. La governabilitat és molt bona. No hi ha dos grups a l'Ajuntament, sinó un sol equip.
Quines són les prioritats del seu govern als Hostalets?
Des que vam entrar, i sempre que han manat aquí els socialistes, la prioritat són les persones. Aboquem molts recursos a serveis socials. Tenim una situació especial al municipi, que és l'Ecoparc. Gran part dels diners que entren per la infraestructura van a parar a les persones. Ara estem acabant un centre de serveis a la gent gran, un projecte que ja ve del mandat passat. I si tot va bé l'any que ve començarem les obres del pavelló.
El pavelló serà la gran inversió?
Sí, és el que falta al municipi. Ha de ser la gran inversió. També volem fer altres coses, com arreglar els carrers del poble i les urbanitzacions, i portar l'aigua a Can Rovira, per exemple, però la gran inversió és el pavelló.
L'Ecoparc ha rebut crítiques per males olors. Què en pensa?
A veure, algun dia ha fet mala olor, no ho negarem, però es culpa l'Ecoparc de totes les males olors que arriben. Sé que hi ha alcaldes veïns que volen que l'abocador els pagui uns diners i ho usen com a pressió a l'empresa i l'àrea metropolitana. No dic que sigui la millor instal·lació que es pugui tenir, però cal tenir en compte que de l'Ecoparc, directament, en viuen cent famílies. A part, és molt improbable que es pugui traslladar perquè la UE no permet l'obertura de nous abocadors i l'empresa que ho gestiona té 25 anys de contracte.
Estan treballant per promoure el turisme paleontològic. Com?
A través d'un fons Feder hem creat les paleorutes, que amb un mòbil o una tauleta permeten fer cultura, saber més sobre paleontologia mentre camines. Quan has fet les tres rutes et donen el diploma de bon paleontòleg. Es van inaugurar el 3 de març i estem molt contents. Ara també fem els paleo-caps de setmana. També treballem per la divulgació, sobretot en escoles. I hem fet una exposició amb peces que hem reclamat i ens ha cedit el Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell. És una manera d'atraure gent als Hostalets.
Què pensa del procés català?
Em trobava a gust amb el dret a decidir. S'hauria d'haver insistit per buscar la fórmula per trobar la manera de fer-ho. Ara sembla que està oblidat per part d'uns i altres. Uns volen tirar pel dret i altres no volen sentir-ne parlar. Potser l'opció federal seria la millor perquè no hi hagués un trencament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana