Política

“Allò que impulsa la CUP fa por perquè toca privilegis”

La diputada de la CUP Anna Gabriel dóna suport a la consulta impulsada per aquest diumenge a Monistrol de Calders

El govern actual no participarà en l'acte, que considera “de partit i no vàlid”

La diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel va ser ahir a Monistrol de Calders per donar suport a la consulta popular que s'hi farà aquest diumenge.

L'acte arriba dos mesos després que una moció de censura presentada per Convergència Democràtica de Catalunya i Monistrol Democràtica Independent –grup vinculat a ERC– fes fora del govern local Ramon Vancells com a alcalde i els altres dos regidors cupaires. Els tres membres de la CUP governaven en minoria des de les últimes eleccions, i CDC i ERC sumaven quatre regidors en total. Sílvia Sánchez, de CDC, va agafar el relleu a l'alcaldia a Vancells. Aquesta setmana ha declarat que el seu partit no participarà en l'acte de diumenge, ja que “és només un acte de partit i no una consulta amb cap tipus de validesa legal”.

Gabriel, per la seva banda, va lamentar que els dos partits que ara governen el municipi no hagin donat suport a la celebració de la consulta. La diputada va afirmar: “Allò que impulsa la CUP en l'àmbit local inquieta i fa por perquè toca privilegis i canvia polítiques que estan molt instaurades; negar la consulta no és negar res a la CUP, sinó negar el dret de la gent a expressar-se.” Vancells va reiterar que el seu partit, que va quedar a només un vot de la majoria en les eleccions passades, ha convocat la consulta popular per copsar l'opinió de la ciutadania. “Volem veure si seguim tenint el mateix suport que en aquell moment.”

L'exalcalde va considerar que la consulta de diumenge “serà una còpia del 9-N” amb relació al sistema que es farà servir i que, per tant, no veu cap motiu perquè CDC i ERC no hi participin “si al seu moment van beneir la consulta”. Vancells va voler mostrar el seu malestar pel fet que “el procés s'hagi hagut d'organitzar en precari perquè no s'ha tingut el suport del consistori”. En paraules seves, això implicarà “un sobreesforç als veïns de Monistrol”.

Gabriel, que també es va mostrar molt crítica amb les dues formacions que van liderar la moció de censura contra el govern, va manifestar el seu rebuig al fet que “un partit polític d'un règim democràtic convidi la gent a no expressar-se a les urnes”. La diputada va avalar la tesi de la CUP de Monistrol, que considera: “No hi havia prou raons de pes en l'àmbit local per organitzar la moció de censura i, per tant, al darrere hi havia motius de política nacional com ara la no-aprovació del pressupost al Parlament per la nostra formació.”

La consulta es farà diumenge, entre les nou del matí i les vuit del vespre, davant l'Ajuntament. La pregunta que hauran de respondre els monistrolencs és “Quin és el govern que prefereixes per a Monistrol?”, amb tres respostes possibles: “CUP”, “CDC+MDI” o “Altres”.

LA XIFRA

7
és el total de regidors que
formen el ple municipal de Monistrol de Calders; 3 són de la CUP, 2 de CDC i 2 d'ERC.

LA FRASE

És inaudit que una formació política democràtica convidi la gent a no expressar-se a les urnes
Anna Gabriel
Diputada de la cup al parlament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona