Política

municipal

Calella debat l'accés lliure als balcons de l'ajuntament

ERC, a l'oposició, planteja deixar-hi pujar els veïns en els actes multitudinaris de la festa major que es fan a la plaça

El govern, del PDC i el PSC, diu que la idea és bona però la considera inviable

Calella celebra la setmana que ve la festa major de la Minerva. Coincidint amb la diada gran de la ciutat, el grup d'ERC, a l'oposició, ha llançat la proposta Per la festa major, puja al balcó, que preveu l'accés lliure dels ciutadans als balcons de l'ajuntament, des d'on es té una vista privilegiada dels actes que es fan a la plaça, que són dels més multitudinaris. La portaveu dels republicans, Cristina Gómez, proposa que el sistema hauria de ser “àgil i rotatori en una mateixa activitat” i valora que els veïns es puguin sentir més seu l'Ajuntament “en tant que és la casa de tots” i que molta més gent pugui gaudir d'alguns dels espectacles clau de la festa, com poden ser la trobada castellera i la de gegants. Gómez es reafirma en el fet que tirar endavant la iniciativa “és només una qüestió de voluntat política” i defensa que ha estat feta “des de la voluntat més amable i per afavorir la participació”. La portaveu republicana destaca que la resposta feta des del govern als mitjans de comunicació sobre la proposta “té un to equivocat perquè la idea no busca cap confrontació”. Des del govern, del PDC i el PSC, es comparteix el fons de la proposta però es considera precipitada i poc viable en tant que permetre l'accés als balcons comporta haver d'entrar a dependències municipals com el despatx d'alcaldia o la mateixa sala de plens, un fet que demanaria la presència de personal que controlés l'afluència de públic.

Paral·lelament, l'alcaldessa, Montserrat Candini (PDC), precisa que els tres balcons de la façana principal de l'edifici són “molt estrets” i que durant els actes s'omplen “no només amb els representants dels grups municipals, sinó que també s'obren als membres de les colles, les entitats, els pares i mares de les pubilles i els aparells tècnics necessaris per transmetre les activitats”. Candini va insistir que la idea s'hauria d'haver debatut i consensuat amb l'equip de govern abans de fer-la pública i va recordar a ERC que quan el grup era al govern “fins i tot s'havia prohibit l'accés dels grups de l'oposició al balcó”. “No vull entrar en polèmica, perquè no he dit res en cinc anys, però a mi se'm va barrar el pas com a cap de l'oposició en una ocasió i en tinc testimonis”, va destacar.

Resoldre l'organització

El regidor de Cultura, Xavier Arnijas (PDC), va afegir arguments a restringir l'accés als balcons de l'ajuntament durant la festa major. “Només hi ha tres actes en què es podria obrir: el pregó, la trobada gegantera i l'actuació castellera, i en tots no hi cap ningú més”, va assenyalar. El regidor es va mostrar disconforme amb la proposta, “que s'ha fet una setmana i mitja abans de la festa major i sense donar temps per meditar-ho”, i va considerar que ERC no s'havia plantejat com resoldria el procés per garantir un accés fluid i sense problemes.

LA FRASE

Tirar endavant la proposta ‘Per la festa major, puja al balcó' és només una qüestió de voluntat política
Cristina Gómez (ERC)
portaveu del grup municipal a l'ajuntament de calella

LA FRASE

La idea s'hauria d'haver debatut i consensuat amb el govern abans de fer-la pública
Montserrat Candini (PDC)
alcaldessa de calella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Biden imposa noves restriccions per demanar asil a la frontera sud

BARCELONA
estat espanyol

Sánchez critica la citació de la seva dona amb una altra carta a la ciutadania

barcelona
memòria democràtica

Llach i Delgado a Via Laietana 43

barcelona
tribunals

L’Audiència atura la pròrroga judicial que investigava la suposada trama russa del procés

barcelona
índia

Modi es proclama guanyador amb una estreta majoria al Parlament

barcelona
guerra a gaza

Biden pensa que Netanyahu allarga la crisi per a mantenir el poder

barcelona
política

L’ocupació dels escons al Parlament torna a l’eix esquerra-dreta

barcelona
guerra a europa

Ucraïna augmenta els atacs a Kursk i manté la pressió sobre Belgorod

barcelona
política

La llei de protecció digital als nens tipifica com a delicte els ‘deep fakes’

madrid