Política

El govern de Monistrol no validarà la consulta

La CUP ha organitzat l'acte per aquest diumenge, en què preguntarà als ciutadans de Monistrol de Calders qui prefereixen que governi, la CUP en minoria o l'actual equip de CDC amb ERC

La CUP de Monistrol de Calders, que fins fa dos mesos governava el municipi en minoria, confia que la consulta popular que es farà aquest diumenge serveixi per aclarir si la formació política encara té el suport majoritari dels monistrolencs o si la gent prefereix realment el govern actual, format per una coalició de CDC i MDI –Monistrol Democràtica Independent, grup vinculat a ERC–. Segons ha pogut saber aquest diari, l'equip de govern, però, remarca: “Més que una consulta és un acte de partit i no té cap validesa legal; per tant, siguin quins siguin els resultats, haurem d'esperar a les properes eleccions.”

L'actual alcaldessa, Sílvia Pérez (CDC), va rellevar Ramon Vancells (CUP) a principi del mes de juliol passat, després que convergents i republicans s'unissin per presentar i aprovar en un ple extraordinari una moció de censura contra la CUP, que des de les passades eleccions municipals havia governat en minoria –amb tres regidors–. CDC i ERC en sumaven quatre, però fins aquell moment s'havien negat a aliar-se.

La CUP va fer públic ahir un comunicat en què recorda que en la seva investidura es va comprometre a revalidar la confiança en el seu govern al mes de setembre i carrega contra la moció de censura de CDC i ERC perquè “diu molt poc de la qualitat democràtica de les persones que encapçalen aquests partits a Monistrol i genera molts dubtes i frustració a bona part de la gent del poble”. Vancells, per la seva banda, assegura que l'objectiu principal de la consulta és veure si la moció de censura estava “realment justificada”. “Però creiem que no era la manera de procedir, ja que és un recurs que sempre té repercussions molt bèsties per a les institucions.” L'exalcalde reitera: “Si els resultats de la consulta ens són favorables, serem molt poc col·laboradors amb un govern que s'haurà demostrat que és il·legítim.”

Pérez, per la seva banda, insisteix que la consulta no tindrà cap validesa legal i explica: “Sigui quin sigui el resultat, tot i que evidentment el tindrem en compte, seguirem treballant per millorar el nostre govern fins a les properes eleccions municipals.”

Tot a punt per diumenge

El comunicat de la CUP assegura que “la consulta es durà a terme amb la màxima rigorositat possible, tenint en compte que no es disposarà de la maquinària institucional, que facilitaria les coses”. És per aquest motiu que l'organització tindrà l'assessorament i la supervisió de “tècnics experts en processos electorals, amb experiència internacional”, segons el comunicat.

La consulta popular es durà a terme aquest diumenge a l'aire lliure, amb una única mesa electoral que s'ubicarà davant l'ajuntament. Es faran cinc torns de dues hores cadascun, amb tres voluntaris per torn. Podran votar –fins a les vuit del vespre, quan es farà el recompte– tots els majors d'edat que presentin un certificat d'empadronament de Monistrol o el seu DNI si hi consta una adreça física del poble.

LA FRASE

Si els resultats de la consulta ens són favorables, això demostrarà que el govern és il·legítim
Ramon Vancells
Exalcalde i cap de llista de la cup a monistrol de calders


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries