Política

El TS ordena a la JEC que permeti votar als policies desplaçats a Catalunya

L’administració electoral haurà d’establir “un procediment de sol·licitud de vot a les delegacions del govern espanyol” i ampliar el termini per votar fins al dia de les eleccions

El Tribunal Suprem ha ordenat a la Junta Electoral Central que prengui les mesures oportunes perquè és permeti votar als policies que estan desplegats a Catalunya amb motiu del dispositiu de seguretat per a les pròximes eleccions d’aquest diumenge.

Segons han informat des de fonts jurídiques, la Sala Contenciosa de l’Alt Tribunal ha estimat acordar la mesura cautelaríssima presentada pel sindicat policial JUPOL per raons d’urgència contra l’acord de la Junta que impedia votar als agents.

La interlocutòria de la sala contenciosa-administrativa de l’alt tribunal indica a la JEC els criteris perquè executi la resolució del Suprem d’aquest divendres segons els quals apunta que l’administració electoral haurà “d’establir un procediment de sol·licitud de vot per correu a les delegacions del govern a Catalunya” i ampliar el termini d’emissió de vot per correu per als policies fins al mateix 10 de novembre, amb termini per a escrutini fins al 13.

Només podran acollir-se a aquest “procediment excepcional” els agents de la Policia Nacional que “hagin estat desplaçats sense advertència prèvia a partir del 31 d’octubre de 2019, inclòs”. El Ministeri de l’Interior haurà “d’adoptar totes les mesures necessàries per a fer-ho desplaçant a tots els empleats de Correus que siguin pertinents a tal efecte”, continua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia