Política

Marlaska està convençut que Puigdemont serà jutjat a Espanya ’’més aviat que tard’’

El ministre d’Interior espanyol garanteix que els catalans votaran ’’en pau’’ aquest diumenge

El ministre d’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat en una entrevista a El Economista que Puigdemont, i la resta de consellers a l’estranger seran jutjats a espanya ’’més aviat que tard’’. Considera que no seria molt ’’comprensible’’ que sota el paraigües de la Unió Europea, no s’entregués algú per ser jutjat a un altre país de la UE. A diferència de la primera extradició, Grande-Marlaska creu que ara ja hi ha una sentència condemnatòria, dictada pel TS, i per tant, creu que la ’’potencialitat incriminatòria’’ és més gran. El titular d’Interior ha assegurat també que el govern espanyol garantirà la seguretat al conjunt de la ciutadania perquè els catalans puguin votar ’’amb tranquil·litat, pau i seguretat’’.

El ministre d’Interior també ha assegurat que el Regne Unit té una ’’obligació legal’’ de cursar l’ordre europea de detenció i entrega de Clara Ponsatí ’’en els termes indicats’’.

Grande-Marlaska també ha defensat Pedro Sánchez i les declaracions sobre la Fiscalia i ha explicat que el que volia dir era que l’autonomia del Ministeri Fiscal està recollida a la Constitució i que el president pot interessar al fiscal general de l’estat l’actuació i l’acció de la justícia en l’interès públic. Per tant, ha dit Marlaska, el govern espanyol pot interessar l’acció de la justícia sempre dins ’’la divisió de poders i la independència entre ells’’, sempre que l’interès públic ’’s’ho mereixi’’.

Grande-Marlaska ha recordat que la seguretat a Catalunya depèn dels Mossos d’Esquadra però que confia en poder treballar, aquest diumenge, amb la mateixa ’’cooperació’’ que fins ara. Marlaska també ha negat que el govern espanyol estigués ’’desbordat’’ amb els aldarulls a Catalunya i ha assegurat que no s’ha donat la situació per aplicar la Llei de Seguretat Nacional ni el 155.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia