Política

Brussel·les reclama “respecte a les regles” i la “confidencialitat” del sistema ‘Sirene’ després del tuit de Borrell

La Comissió Europea evita “especular” sobre la continuïtat del socialista com a Alt Representant

La Comissió Europea ha reclamat aquest divendres “respecte a les regles” i a la “confidencialitat” del sistema ‘Sirene’ després que Josep Borrell publiqués un tuit, que posteriorment va esborrar, en què deia que “la policia britànica corregeix l’ús del terme ‘desproporcionada’ per qualificar la petició d’extradició de Ponsatí”. Després que ERC hagi demanat a la pròxima presidenta de l’executiu europeu, Ursula Von der Leyen, que obri una investigació a Borrell per publicar “informació confidencial” de Ponsatí, la portaveu de l’executiu comunitari, Mina Andreeva ha assegurat que les normes són “molt clares” i ha exigit “respecte a les regles”.

Amb tot, Andreeva ha apuntat que “ara li toca a les autoritats espanyoles” analitzar la qüestió i ha evitat “especular” sobre la continuïtat del socialista com a Alt Representant. En la carta enviada a Von der Leyen, l’eurodiputada d’ERC demana que es descarti Borrell com a cap de la diplomàcia europea en cas que es confirmi que ha comès una “negligència greu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia