Política

ÜLO LAANOJA,

IDEÒLEG DE LA VIA BÀLTICA

“Espanya, com la Xina o Turquia”

Com a exdiputat d’Estònia, segueix el que passa a Catalunya?

Segueixo amb interès les manifestacions i la situació política i social arran de la sentència. Fins i tot les marxes que mobilitzen milers de persones.

Què li sembla la sentència del Suprem?

Estic molt sorprès. Creia que el Suprem emetria una sentència simbòlica, més que efectiva. No existeix a Espanya el que anomenen “imperi de la llei”. Els presos polítics permeten comprovar quanta feina hi ha a l’Estat per consolidar la justícia democràtica. Alguns es vantaven que la Constitució respecta qualsevol idea, i no era cert.

Com veu l’actitud repressiva de l’Estat?

És difícil d’entendre. Té similitud amb el que passava al Bàltic sota l’imperi soviètic abans de separar-nos. El comportament dels dos estats, l’antiga URSS i ara Espanya, és similar. A Estònia no vam tenir empresonats, però també rebérem un no és no de l’URSS com a única reacció i proposta a l’anhel d’independència.

Hauria d’intervenir la Unió Europea?

La UE observa però no fa res ni actua. Similars situacions com a Hong Kong o a Myanmar són condemnades, però si passa dins de la UE, fan els ulls grossos. Com a màxim han qüestionat polítiques contra els immigrants a Polònia o Hongria perquè són a l’Est.

Com veu la llei per tancar webs?

És increïble. És la còpia de la Xina, o Turquia. Fins i tot Rússia serà més democràtica en l’àmbit cibernètic que Espanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia