Política

El Suprem demana a totes les parts que es pronunciïn sobre la pròrroga de la presó provisional de Sànchez i Cuixart

Fonts jurídiques apunten que la compareixença dels dos presos polítics es faria per videoconferència

El tribunal ha d’escoltar totes les parts abans d’ampliar la mesura cautelar

El Tribunal Suprem ha donat trasllat a totes les parts de la petició de la fiscalia de fer una vista per decidir si cal allargar la presó preventiva dels Jordis perquè es pronunciïn sobre la qüestió.

Ja ho han fet els lletrats del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez, que han rebutjat la prórroga i han demanat la llibertat provisional. Encara falta que comuniquin la seva posició les acusacions.

El ministeri públic va fer, de manera preventiva, la petició de celebrar la vista “per al supòsit que la sentència no es dicti abans del 16 d’octubre” quan es compleixen dos anys que els dos activistes estan empresonats.

El termini màxim de presó provisional és justament de dos anys, prorrogable per igual termini, segons la Llei d’Enjudiciament Criminal (LECrim). Però per mantenir la mesura cautelar el tribunal ha de dictar una pròrroga després d’escoltar totes les parts.

Fonts jurídiques han apuntat aquest dimecres que la compareixença de Cuixart i Sánchez es faria per videoconferència si finalment s’acaba celebrant la vista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia