Política

Torra defensa la “desobediència civil” com a resposta a la sentència de 1’1-O

El president i Carrizosa s’acusen mútuament de “banalitzar la violència”

Retreu a Ciutadans que tracti el Parlament “com una taberna” i l’avisa que a la cambra “no es calumnia”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dimecres la “desobediència civil” com un “dret” que ha dit que es podria exercir per respondre a la sentència del cas del procés, però ha remarcat que això no canviaria el caràcter pacífic de les iniciatives.

A la sessió de control al Govern en el parlament català, Torra s’ha expressat així en la rèplica al president del grup de Ciutadans, Carlos Carrizosa, qui li ha retret que no condemni la presumpta violència dels set membres dels CDR empresonats.

Carrizosa ha carregat contra el president per “aplaudir com a herois a presumptes terroristes”, en referència al suport de Torra als CDR detinguts i empresonats. “No banalitzi la violència. Està enverinant la societat catalana i no mirarem cap a un altre costat com fa el Partit Socialista”, li ha etzibat el diputat de Ciutadans. A la rèplica, Torra ha volgut ser contundent. “S’atreveix a dir-me que banalitzo la violència després de veure com Lorena Roldán mostrava aquí la fot de l’atemptat de Vic? Allò si que és banalitzar la violència! I vostès insisteixen en el seu relat de mentides, falsedats i calumnies”, ha dit el president.

Crític amb el relat “fals” que, segons el seu parer, vol construir Ciutadans vinculant violència i sobiranisme, Torra ha insistit que l’independentisme “sempre ha rebutjat la violència”, perquè és un moviment “pacífic, democràtic i no violent”.

I afegit: “Ara és possible que usi la desobediència civil, és clar que sí, que també és un dret, com el dret a la protesta, a la concentració, a la llibertat...drets!; si vostès són liberals, el primer que haurien de respectar són els drets de cada ciutadà”, ha afirmat.

“No és una taberna”

Per últim, quan Carrizosa ha fet referència a determinades informacions que s’han publicat sobre les detencions dels CDR, Torra ha retret a Cs la seva actitud. “Ens diu que ha tingut accés a un sumari secret? Per la premsa? Creu que això és una taberna on podem fer un discurs de qualsevol cosa sense proves? Aquí no es calumnia, és el Parlament”, ha dit amb contundència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia