Política

Aragonès diu que el Govern respondrà a la sentència de l’1-O amb “mirada llarga i mà estesa”

El vicepresident retreu al Suprem que no esperi a conèixer la resposta de Luxemburg sobre la immunitat de Junqueras

Critica que s’atiï el 155 “per aconseguir uns vots”

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dimecres que el Govern respondrà amb “mirada llarga i mà estesa apostant per la negociació i el diàleg” a la sentència que el Tribunal Suprem (TS) farà pública en els propers dies sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Ho ha dit al ple del Parlament en resposta al diputat d’ERC Bernat Solé, que li ha preguntat per les accions judicials contra l’1-O i una possible nova aplicació de l’article 155 de la Constitució. Aragonès ha criticat que s’atiï el 155 “per aconseguir uns vots” i ha lamentat els “indicis” que apunten a una condemna per als membres de l’anterior Govern jutjats al Suprem, així com per a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els líders socials Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Tanmateix, ha assegurat que l’independentisme no renunciarà als seus objectius “treballant per la república catalana i la via pacífica per aconseguir-ho”.

També ha carregat contra el Suprem per haver rebutjat la petició de la defensa d’Oriol Junqueras d’esperar la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat del líder d’ERC. “El poder judicial ha estat utilitzat políticament per perseguir unes idees”, ha lamentat, i ha assenyalat el TS per “desmentir-se a si mateix” per no esperar a conèixer la resposta del TJUE que ell mateix va elevar a la cort de Luxemburg. “No li interessa, li és igual”, ha deplorat Aragonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia