Política

Arxiven la causa a vuit militants d’Arran Jovent

Van fer una acció de protesta davant del Tribunal Suprem un mes abans del judici

El titular del jutjat d’instrucció número 11 de Madrid ha arxivat la investigació contra vuit militants d’Arran Jovent, acusats de desordres públics per haver fet una acció de protesta davant del Tribunal Suprem, el 8 de gener, un mes abans del judici contra els independentistes catalans, segons va informar ahir la formació juvenil de l’esquerra independentista.

En la resolució, el jutge Juan Javier Pérez exposa que després d’haver-se practicat diverses diligències “només hi ha meres sospites i conjectures” de qui van ser els autors d’un “possible delicte de furt” i de desordres públics i per tant arxiva provisionalment la investigació contra ells. Els vuit joves volien posar una pancarta a l’edifici de l’alt tribunal, quan van ser ràpidament interceptats per agents de la policia espanyola, que custodien l’edifici, situat a la plaça París. Van ser detinguts i van estar tancats una nit a la comissaria de Moratalaz fins passar a disposició judicial l’endemà. El jutge de guàrdia els va deixar en llibertat, després d’acollir-se al seu dret a no declarar.

Ara, el jutge conclou que l’atestat policial realitza “una sumària, vaga i genèrica” descripció dels fets i fins i tot “no concreta ni de manera aproximada què va fer cada un d’ells”. Hi afegeix que va encarregar un informe pericial per identificar-los però com que la qualitat de les imatges no era bona no s’ha pogut identificar ningú i per això decreta l’arxivament perquè “no hi ha motius per atribuir-los” cap acció.

“Estripem la baralla”, lema de la campanya

L’acció de protesta dissenyada per Arran_jovent al gener per “denunciar la repressió” del sistema judicial espanyol va ser avortada ràpidament per agents de la policia espanyola que custodiaven l’edifici del Tribunal Suprem. D’aquella acció, es recorden imatges de tres joves estirats a terra i sent emmanillats pels policies. Sospitaven que s’hi volien encadenar. Al final, la protesta es va limitar a desplegar una pancarta amb el lema: “Estripem la baralla. Tombem el règim” i un pot de fum. Arran, amb el suport d’Alerta Solidària, i d’organitzacions juvenils de Madrid, com ara Distrito Catorce i Yesca Castilla, va criticar les detencions i l’escanyament del dret de protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia