Política

Torra afirma que plegarà quan no tingui ni “la força ni la confiança” per portar el país a la independència

El president creu que convocar eleccions “no sembla la millor via” per respondre a la sentència

Demana podar “la independència al centre del debat polític”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimecres que deixarà el càrrec si un dia no té “la força ni la confiança” per portar Catalunya a la independència.

“El meu compromís amb la gent és portar el país a la independència. El dia que vegi que no tinc ni la força ni la confiança per portar aquest país a la independència deixaré la presidència”, ha dit en declaracions a Rac1.

D’altra banda, Torra ha descartat convocar eleccions com a resposta a la sentència. “No em sembla que la millor via sigui unes eleccions que provoquen una confrontació entre nosaltres”, ha apuntat. En aquest sentit, ha demanat estar “forts i units” davant de la decisió del Suprem.

Després d’escoltar els parlaments de les entitats sobiranistes a la manifestació, Torra ja ha dit que estava “completament i absolutament d’acord” amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, la qual ha demanat que els polítics deixin de costat les seves diferències i els interessos de partit per assolir la república.

“Posem la independència al centre del debat polític. És el que vol la gent i el que s’extreu de la manifestació d’avui”, ha assegurat a TV3 en una primera valoració després de l’acte.

Torra ha assegurat que quan arribi la sentència de l’1-O el president estarà “sempre al costat de la gent” i ha demanat “confiar en les institucions, els ajuntaments i la ciutadania” perquè es mobilitzaran i trobaran “la fórmula” més adequada per reaccionar.

El president ha remarcat que a partir d’ara “la independència, la desobediència i la no violència seran paràmetres d’actuació” del sobiranisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia