Política

Tensió a les portes del Parlament entre manifestants i Mossos

Un grup d’encaputxats llança pedres i tomba les tanques que s’han posat per protegir la cambra

Els antiavalots avisen per megafonia que podrien carregar

Desenes de Mossos d’Esquadra s’han desplegat aquesta tarda davant les portes del Parlament, on s’estan vivint moments de tensió amb un grup de manifestants, alguns d’ells encaputxats, que han començat a llançar pedres contra la línia policial.

Alguns centenars de persones es concentren a les portes del Parlament en resposta a la crida feta per les xarxes socials a encerclar-lo. Segons la policia, hi ha un grup reduït d’encaputxats que han tombat tanques instal·lades per protegir l’edifici del Parlament, la façana del qual està blindada per desenes d’agents antiavalots. També han llançat pedres, material pirotècnic i pots de fum, fet que ha fet incrementar la tensió.

Els manifestants, convocats amb el lema 1 d’octubre, ni oblit ni perdó i Ens veiem al Parlament, han encès amb foc unes lletres gegants que formaven la paraula “botifler” davant l’edifici de la cambra catalana.

La policia catalana ha identificat dues persones que arrencaven llambordes per llançar-les contra la línia policial. De moment, els Mossos acordonen l’edifici i han advertit per megafonia de possibles càrregues, tot i que no han actuat per evitar incidents.

A l’octubre de l’any passat, amb motiu del primer aniversari de l’1-O, els Mossos d’Esquadra van carregar contra grups de manifestants que intentaven accedir al Parlament - una intervenció que va deixar nombrosos ferits -, en una mobilització convocada per grups de CDR sota el mateix lema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia