Política

La justícia escocesa declara il·legal la suspensió del parlament de Johnson

El Tribunal d’Apel·lació d’Escòcia accepta en segona instància la demanda d’un grup de diputats contra la decisió del primer ministre britànic a les portes del ‘Brexit’

La sentència no afectarà immediatament la paralització de la cambra

La justícia escocesa ha declarat il·legal i anticonstitucional la decisió del primer ministre britànic, Boris Johnson, de suspendre el parlament de Westminster durant cinc setmanes prèvies a la sortida del país de la Unió Europea (UE).

El Tribunal d’Apel·lació d’Escòcia ha acceptat aquest dimecres en segona instància la demanda d’un grup de diputats de diversos partits contra la decisió de Johnson. Els tres jutges que composen la cort d’apel·lació de més rang a Escòcia han revocat així una resolució anterior, emesa a principis de setembre, que va dictaminar que el tancament sí que s’ajustava a la legalitat.

La sentència de la cort escocesos no afectarà immediatament l’actual paralització del parlament, que va quedar suspès el dimarts, segons apunta la premsa britànica.

Ara s’espera que el cas passi al Tribunal Suprem del Regne Unit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia