Política

Torra reivindica l’exercici de l’autodeterminació

El president de la Generalitat assegura en el seu missatge que “la democràcia és i serà sempre la resposta dels catalans”

“Si encara no som lliures, és perquè encara no hem acabat el camí”, recorda

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimarts que l’exercici del dret d’autodeterminació és l’única via per resoldre quina és la voluntat dels catalans.

En el seu tradicional missatge institucional amb motiu de la celebració de l’Onze de Setembre des del Palau de la Generalitat, Torra ha explicat que els pobles s’integren als Estats per dos camins “per voluntat o per imposició; per adhesió o per repressió” i l’única manera de resoldre aquesta disjuntiva “és exercint el dret d’autodeterminació”.

Un dret, ha recordat, “que pertany única i exclusivament als pobles” i no “als seus governants”, i que els ciutadans tenen “tot el dret d’exercir-lo”. És per això que ha avisat que “cada dret que ens sigui negat, caldrà que el tornem a exercir”.

El cap del govern català ha alertat que la democràcia està avui al país “sota un setge llarg i penós”. No obstant això, ha volgut deixar clar que la democràcia “és i serà sempre la resposta dels catalans” i també la que aquests “exigim a tothom”. “Volem ser ciutadans per voluntat, per adhesió a un projecte de país que ens satisfaci”, ha assegurat.

“Catalunya serà allò que vulguin els catalans”, ha asseverat.

Per tot plegat, ha animat a commemorar la Diada “sense por” i sortir a carrers i places “a proclamar el nostre compromís innegociable i complet amb la democràcia”. “Jo us convido a fer-ho sabent que, si encara no som lliures, és perquè encara no hem acabat el camí. Us demano que no ens aturem i que avancem plegats per fer realitat els nostres somnis i els nostres anhels”, ha conclòs.

Torra ha defensat que la Diada “no commemora cap derrota” sinó que és una jornada que “serveix per recordar la determinació, la tenacitat i la persistència dels catalans” en la lluita per la llibertat. “No commemorem cap derrota, perquè no hem estat pas vençuts. Disposem-nos, per tant, a celebrar la vitalitat i el tremp d’un poble que no es deixa doblegar i que mira endavant sense por”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia