Política

Els bisbes Pardo i Novell volen “reflexió” per la Diada

El bisbe de Girona diu que el país no és propietat de ningú

El de Solsona denuncia la situació dels presos

“Valorar la pròpia nacionalitat, la pròpia singularitat, no ens ha d’encerclar en nosaltres mateixos, sinó que ens ha d’obrir a tothom i ens ha de fer actuar amb solidaritat i responsabilitat”, diu el bisbe de Girona, Francesc Pardo en la seva darrera glossa dominical, amb la mirada posada en l’Onze de Setembre. Pardo demana als cristians catalans “responsabilitat” i que tractin bé totes les persones, “tant les més properes com les més allunyades de nosaltres a causa de les seves opcions i ideologia” i recorda que “ningú és propietari del país, ni hi ha una sola cultura, ni una sola manera d’estimar-lo i organitzar-lo”. Considera “prioritari esforçar-se per cercar el bé comú per sobre de la pròpia manera de pensar i per sobre de qualsevol estratègia” i demana una relació de “fraternitat i solidaritat amb els altres pobles de l’Estat”.

També el bisbe de Solsona va parlar aquest diumenge sobre el país. Xavier Novell creu que l’estratègia d’assolir la independència de Catalunya a través d’un referèndum “no ha reeixit” perquè no hi ha “la majoria social” i en la glossa que va llegir diumenge assegura que “cal acceptar” que “la nostra societat està dividida en aquest tema”. Novell lamenta la situació de presó “abusiva” que viuen els líders independentistes empresonats, explica que els ha visitat i que ha intentat oferir el seu suport als familiars perquè, diu, pensa que té el deure “cívic” d’estar a prop dels que van “assumir les conseqüències de l’intent perquè Catalunya pogués exercir el dret a l’autodeterminació”. Demana “reflexionar” sobre la situació política i social, conscient que el procés polític no s’ha acabat i hi afegeix: “Com a Església hem d’aportar alguna cosa que ajudi la nostra societat.”

LA FRASE

La pròpia nacionalitat, la pròpia singularitat, no ens ha d’encerclar en nosaltres mateixos
Francesc Pardo
bisbe de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia