Política

Puigdemont i Rovira fan una crida unitària a participar en la Diada

El líder de JxCat destaca la importància d’aquest Onze de Setembre perquè arriba a les portes de la sentència del “judici de la vergonya”

La secretària general d’ERC anima a transmetre al món una imatge de determinació

Els dos principals dirigents a l’exili de Junts per Catalunya (JxCat) i ERC, Carles Puigdemont i Marta Rovira, s’han conjurat per llançar un missatge d’unitat per animar a participar en la Diada d’aquest Onze de Setembre.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha publicat aquest divendres a la nit un vídeo on el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, fan una crida conjunta a participar en la manifestació de la Diada .

El president Puigdemont assegura al vídeo que la mobilització d’aquest 11-S “és especialment important perquè ens mira molta gent” i perquè és un “moment excepcional”, ja que arriba per primera vagada la Diada es fa “a les portes d’una sentència que és la del judici de la vergonya”. “Ens jutgen a tots; ens jutgen per uns fets que ens han portat a la presó i a l’exili i pels quals també es persegueix a molta gent que no es dedica a la política”, ha recordat Puigdemont. “Uns fets que han donat la volta al món”, ha reblat.

El líder de Junts per Catalunya (JxCat) ha animat a respondre a aquesta persecució com sempre s’ha fet a les diades, és a dir, de manera “cívica, pacífica, plural, transversal, inclusiva, mirant cap a casa i cap a l’exterior, i fent-ho amb les eines que ens han fet sempre vèncer qualsevol intent de repressió i aniquilació”. “No ho han aconseguit. Per més dura que sigui la repressió, per més dura que sigui la sentència, no aconseguiran que ens dobleguem”, ha afegit.

Puigdemont ha subratlla que aquesta Diada cal més que sigui un èxit perquè són “circumstàncies molt difícils”.“Necessitem que aquesta Diada sigui un èxit per continuar explicant al món que no només no ens hem rendit sinó que continuarem, seguirem, ho tornarem a fer”, ha indicat. “Que vegin que hem pres la iniciativa, que no ens resignem només a respondre a la repressió sinó que passem a l’acció i ho fem com sempre, comptant amb tothom”, ha afegit.

“La resposta haurà de ser combinada entre institucions i societat, a l’interior i a l’exterior”, ha conclòs Puigdemont.

Imatge de determinació

En la mateixa línia, Rovira ha destacat la importància que el moviment independentista “surti al carrer de forma conjunta” i en “tota la seva transversalitat” i torni a expressar que “que seguim dempeus i determinats”. “Volem acabar la feina i guanyar, i lluitar contra la repressió com a instrument de fer política que ens vol tenir silenciats i callats”, ha prosseguit.

“Sortirem tantes vegades com facin falta per defensar els nostres drets civils i polítics, per defensar la democràcia, les nostres institucions i allò que nosaltres volem ser democràticament; per defensar l’instrument de la independència com el millor mitjà per construir la república”, ha assegurat.

“Cal dir-ho clar i fort, multicolor i amb un somriure en una nova Diada Nacional. Donem un missatge clar, generem autoestima entre nosaltres i generem la foto que torni a donar la volta al món: Som aquí, determinats i volem guanyar”, ha sentenciat Rovira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia