Política

estats units

Els càntics racistes en un míting de Trump fan disparar la tensió política

La tensió política augmenta als Estats Units arran de les declaracions xenòfobes de fa uns dies del president, Donald Trump, contra quatre congressistes demòcrates a qui va comminar a anar-se’n als seus països d’origen. El malestar s’ha disparat després del míting de Trump de dimecres a Greenville (Carolina del Nord) en què els assistents van entonar càntics racistes contra la congressista musulmana nascuda a Somàlia Ilhan Omar.

“Torneu-la a casa! Torneu-la a casa!”, van cridar els assistents a l’acte després que el mandatari carregués contra Omar, congressista per un districte de Minnesota. “No estimen el nostre país. Estan enfadades. Si no els agrada, que se’n vagin”, va dir el president sobre Omar i tres congressistes més d’orígens diversos: la llatinoamericana Alexandria Ocasio-Cortez, l’afroamericana Ayanna Pressley, la musulmana Rashida Tlaib i Omar, també musulmana. Totes quatre són ciutadanes nord-americanes i van néixer als Estats Units, tret d’Omar, nascuda a Somàlia, però amb ciutadania nord-americana des que era adolescent.

Trump es va referir a la polèmica sobre els càntics i va assegurar que no li havien “agradat” i va mostrar el seu “desacord” amb l’eslògan; poc abans havia lloat l’“entusiasme” de la “multitud”. L’oposició demòcrata, en canvi, va tornar a carregar contra el cap de la Casa Blanca. El congressista Al Green va presentar una petició de judici polític (impeachment) contra Trump a la Cambra de Representants, on els demòcrates tenen majoria, pels seus comentaris contra quatre legisladores, però només 95 legisladors d’aquest partit van votar-hi a favor i la proposta va ser rebutjada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia