Política

L’Ajuntament de Girona substitueix la pancarta en suport als presos per una altra amb el lema ‘Llibertat d’expressió’

És la mateixa fórmula que el consistori va utilitzar a les eleccions del 21 de desembre de 2017

Un operari d’una empresa externa ha fet el canvi cap a les sis de la tarda

L’Ajuntament de Girona ha retirat la pancarta en suport als independentistes presos i l’ha substituït amb una altra amb el lema Llibertat d’expressió, com ja va fer a les eleccions del 21-D.

El consistori ha obeït així la resolució de la junta electoral de zona, que ha desestimat el recurs que va presentar l’Ajuntament i li havia donat de termini fins a la mitjanit per despenjar el cartell. A les sis de la tarda, un operari d’una empresa externa ha substituït una pancarta per una altra.

L’Ajuntament gironí se suma així als diversos municipis catalans que, bé sigui perquè se’ls ha denunciat davant les juntes electorals, bé sigui per iniciativa pròpia, han despenjat les pancartes en suport als presos. En alguns casos, substituint-les també per altres cartells –alguns, imaginatius– o símbols com ara flors grogues.

Els ajuntaments gironins demanen “llibertat”

L’Ajuntament de Salt (Gironès) va retirar la pancarta sobre la llibertat dels presos independentistes aquest dijous, després que li ho ordenés la junta electoral de zona. En aquest cas, Salt va apostar per canviar-la per una altra en hi posava Llibertat, sense especificar res més. El nou missatge està penjat al balcó de l’Ajuntament.

En el cas de l’Alt Empordà, hi ha tres ajuntaments que van ser denunciats per Cs a la Junta Electoral de Zona per tenir pancartes als edificis públics. Es tracta de Castelló d’Empúries, Port de la Selva i Figueres.

El primer en treure-la va ser el de la capital altempordanesa, que va optar per situar-la en un edifici del costat de l’Ajuntament i que és de propietat privada. Castelló d’Empúries també ha traslladat la pancarta en un edifici privat i a la seu municipal hi ha un cartell que hi posa Defensem les nostres institucions. Per la seva banda, Port de la Selva ha escollit una fórmula més original. Des d’aquest dijous, en el balcó de l’edifici consistorial es reclama Llibertat peixos pacífics.

Al Baix Empordà, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro també va despenjar la pancarta el cap de setmana. I novament, després de rebre un requeriment per part de la junta electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia