Política

Retiren les pancartes amb llaços del Palau de Generalitat

També s’ha retirat la pancarta amb el logo de la llibertat d’expressió

El president Torra presentarà un recurs contenciós administratiu i una querella per prevaricació contra la JEC

Dos treballadors de la Generalitat han retirat abans de dos quarts d’una del migdia les pancartes que penjaven dels balcons del Palau. Una de les lones portava com a lema en català i en anglès ’Llibertat presos polítics i exiliats’, amb un llaç blanc i una franja vermella. Aquesta pancarta tapava l’anterior, que incloïa el llaç groc prohibit per la Junta Electoral Central (JEC) i que també s’ha retirat. Els treballadors també han despenjat la pancarta on es llegia ’Llibertat d’expressió’ i apareixia una màscara ratllada amb una franja vermella. La Generalitat ha retirat les pancartes després que els Mossos d’Esquadra rebessin la instrucció de la JEC ordenant-los que despengessin els símbols abans de les 15 hores.

El president de la Generalitat, Quim Torra, presentarà avui divendres un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de fer treure pancartes i llaços d’edificis de la Generalitat i la setmana que ve posarà una querella per un presumpte delicte de prevaricació contra l’organisme de l’Estat. Així ho ha anunciat Torra a través d’un comunicat que s’ha fet públic en el mateix moment que s’ha retirat per iniciativa pròpia la pancarta amb el llaç blanc de la façana del Palau de la Generalitat. En el comunicat, Torra argument que les resolucions de la JEC són “manifestament injustes perquè són arbitràries” i garanteix que no s’aturarà en la defensa de la llibertat d’expressió “amb totes les conseqüències que s’hagin d’assumir”.

En referència al recurs contenciós administratiu que té previst presentar avui mateix, Torra ha concretat que l’escrit demanarà la suspensió immediata dels seus acords.

El president català garanteix que no s’aturarà en la defensa de la llibertat d’expressió “amb totes les conseqüències que s’hagin d’assumir” i denuncia “l’estat demofòbic que vulnera els drets civils més elementals dels catalans, inclòs el dret a l’autodeterminació”.

“Els membres d’aquest organisme veuen una greu vulneració de la llei en un cartell, però no veuen cap irregularitat en el fet que un partit polític faci campanya des de l’estrada del Tribunal Suprem, on dos membres de la JEC estan jutjant diversos candidats a les pròximes eleccions espanyoles i municipals”, lamenta.

Així mateix, Torra assegura que respecta l’actuació dels Mossos en la seves funcions de policia nacional de Catalunya, així com quan actuen de policia judicial de la justícia espanyola.

Finalment, el president de la Generalitat convida i anima els ciutadans a omplir els balcons de pisos i cases amb estelades i llaços grocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia