Política

La jutgessa reclama a la fiscalia informació pel setge a la CUP

La titular del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona ha demanat a la fiscalia de Barcelona que l’informi de totes les actuacions realitzades el 20 de setembre del 2017 respecte a l’entrada i escorcoll que la Policía Nacional volia fer a la seu de la CUP, al carrer Casp de Barcelona.

La magistrada recull la petició de l’advocat de la CUP, el penalista i exdiputat cupaire Benet Salellas, per tal que s’aclareixi l’acció policial d’entrar sense ordre judicial a la seu d’un partit polític. Recentment, el cap del dispositiu va declarar com a investigat per coaccions greus, que els agents havien vist com es descarregaven cartells de promoció del referèndum, i que volien fer complir l’ordre de la fiscalia de comissar tot el material relacionat amb la votació de l’1-O, suspesa pel TC. La formació també ha demanat la declaració com a testimoni del penalista Eduardo Cáliz, que és advocat del partit i que va ser-hi present quan agents de la policia espanyola volien accedir a l’interior del local. El cos policial va fer un ampli cordó d’agents a la zona, tot i que al·lega que hi deixava transitar la ciutadania, en espera d’un permís judicial que mai va arribar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia