Política

L'ENTREVISTA

JORDI ALEMANY

“La repressió l’hem d’encarar i no retrocedir”

L’activista i membre del secretariat de l’ANC Jordi Alemany va ser detingut per la Policía Nacional dissabte a Madrid.

Va anar a Madrid a participar a la manifestació?
M’hi vaig desplaçar amb els companys de l’ANC el dia abans per ultimar els preparatius. Amb la diferència que sobre mi requeia una ordre de detenció del jutjat número 4 de Girona. Formo part dels imputats de la campanya 21 raons , fent referència a les detencions del gener als alcaldes de Verges, Celrà i altres activistes. Estava citat pels fets de la delegació de la Generalitat a Girona en què es va treure la bandera espanyola durant les protestes. A la fase d’instrucció, el jutge ens crida a declarar, la majoria de gent s’acull a no fer-ho i en el meu cas i el d’un altre company vam optar per no cooperar i no presentar-nos al jutjat. Això comporta que el jutge pot demanar una ordre de detenció perquè t’obliguin a comparèixer.
Expliqui el periple a Madrid.
Jo sabia que es podria produir la detenció. Feia una setmana que tenia una ordre de crida i cerca. Vaig fer el check-in a l’hotel amb el nom i cognom. I a partir d’aquí vaig ser identificat. A Cibeles, a la 1 del migdia, soc emmanillat i amb un cotxe patrulla soc conduït a la comissaria de Leganitos. Allà, estic molta estona als passadissos. No es van saltar la llei en cap moment però van forçar al màxim les mesures de seguretat.
Com va ser el tracte policial?.
El que podem esperar. L’habitual xuleria de la policia espanyola amb insults del nivell amb el nom i cognom, Jorge Alimany. La meva actitud era tranquil·la i la seva era d’enfadar-se: per exemple, em registraven amb una bandera espanyola i posava les mans i deien ‘no la toques’
Com era la relació amb els altres presos de la cel·la?
En veure com em tractava la policia espanyola amb fatxenderia i insults va generar molt de respecte dels altres presos cap a mi. Es pensaven que era una persona molt odiada per la policia. Em van demanar l’Instagram i a veure si podíem estar en contacte.
La rebuda dilluns a Girona va ser multitudinària.
Em va satisfer molt. El missatge que donem en no presentar-nos al jutjat és que la repressió és un preu que s’ha de pagar. La repressió l’hem d’encarar de cara i no hem de retrocedir i ni abaixar el cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia