Política

Almenys 49 morts en dos atemptats contra mesquites a Nova Zelanda

Tres persones han estat arrestades pel pitjor atac terrorista amb armes de foc de la història del país

Almenys 49 persones han mort aquest divendres en dos atacs terroristes contra dues mesquites de la ciutat de Christchurch, Nova Zelanda, en el pitjor atemptat amb armes de foc de la història del país. L’hospital local ha ingressat 40 ferits.

La policia ha arrestat tres persones -una més ha estat alliberada després de ser detinguda- per haver disparat indiscriminadament a les persones que hi havia dins. Les autoritats del país parlen d’un acte de violència “extraordinari i sense precedents”.

Alguns testimonis expliquen que en el moment del tiroteig hi havia entre 300 i 500 persones dins les mesquites. La policia ha bloquejat el centre de la ciutat, situada al sud de l’illa, i ha demanat a la població que no surti de casa seva. Les autoritats també han sol·licitat a totes les mesquites del país que tanquin les portes.

La primera ministra de nova Zelanda, Jacinda Ardem, ha afirmat que els fets “només es pot descriure com un atac terrorista, d’ideologia extrema i extrema violència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia