Política

Denuncien a The Times i Libération que el judici és polític

Eurodiputats pel Diàleg UE-Catalunya expliquen en un article publicat a diaris de vuit països europeus que seguiran “de prop” el procés al Suprem

La plataforma d’eurodiputats pel Diàleg UE-Catalunya denuncia a ’The Times’, ’Libération’ i altres diaris d’Europa que el judici de l’1-O és un “judici polític”. A través d’un article d’opinió publicat per mitjans de fins a vuit estats de la UE, els parlamentaris lamenten la resposta “repressiva i judicial” a un conflicte de caràcter “polític” i afirmen que seguiran “de prop” el procés al Tribunal Suprem. Consideren que la narrativa que hi ha darrere de les acusacions contra els 12 líders independentistes jutjats és “falsa”. A més, argumenten que el judici no és només un “assumpte intern” espanyol, com argumenta la Comissió Europea. “Té una clara dimensió europea, ja que xoca amb valors fonamentals de la nostra Unió”, reblen.

En aquest sentit, defensen que té a veure amb valors com la democràcia, la llibertat d’expressió, la llibertat d’assemblea i la llibertat a la participació política i fins i tot el dret a un judici just, que segons ells està “en perill”.

“Les catalanes i els catalans tenen el dret legítim de decidir democràticament el seu futur polític, i Madrid i Brussel·les necessiten polítics amb el coratge necessari per resoldre els conflictes polítics”, reivindiquen.

Una sentència condemnatòria, adverteixen, “no contribuirà a una solució raonable de les tensions històriques entre Catalunya i les institucions espanyoles”. Per tot plegat, recull l’article publicat en diversos mitjans, veuen “necessari” que les institucions europees “pressionin” per assolir una solució “política i democràtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia