Política

“El llop no tenia les dents tan afilades”, JxCat insta Sánchez a analitzar el “fracàs” de la manifestació

Eduard Pujol assegura que no està sobre la taula replantejar l’esmena a la totalitat perquè no s’intueix “cap moviment” del govern espanyol

JxCat ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a analitzar el “fracàs” de la manifestació de “la ultradreta” d’aquest diumenge i valorar quina és la seva força. Segons el portaveu adjunt de JxCat Eduard Pujol, la concentració ha demostrat que “el llop no tenia les dents tan afilades” i que “potser no anàvem malament”, ha dit en referència a les negociacions de la setmana passada sobre el diàleg. Pel que fa a l’esmena a la totalitat que ha registrat el PDeCAT contra els pressupostos de l’Estat, Pujol assegura que no està sobre la taula replantejar-se-la perquè no “s’intueix” cap moviment de Sánchez. “En aquests moments no hi ha corredisses, ni nervis ni gent pendent del whatsapp per retirar res”, ha assegurat.

Després d’una reunió de coordinació estratègica entre JxCat i el PDeCAT al Parlament, el portaveu adjunt de JxCat ha instat Sánchez a moure fitxa i canviar d’actitud després del “fracàs” de la manifestació d’aquest diumenge a la plaça Colón en què no se’n van sortir en convertir el 10 de febrer en el 12 d’octubre. Per a Pujol, el missatge que van donar ahir els ciutadans a Sánchez és que segui a la taula de negociació, sigui valent i no tingui por. I en aquest context ha apel·lat a la valentia que, segons Pujol, ha tingut Sánchez en determinats moments quan “li bufaven vents en contra” i va demostrar que se’n sabia sortir de totes.

I és que per a Pujol, en la manifestació d’aquest diumenge també va quedar derrotat el “vell” PSOE. “Si estigués al lloc de Sánchez analitzaria el fracàs d’ahir i potser pensaria que haig de moure fitxa i que he de tornar a seure a la taula”, ha afegit el portaveu adjunt. Així doncs, ha instat el president espanyol a fer una “lectura correcta” de la manifestació i veure que es van fondre totes les pors ja que, segons Pujol, no va ser aquella protesta que havia de demanat el punt i final del seu govern.

Pujol ha explicat que en la reunió de coordinació que s’ha celebrat aquest dilluns al Parlament no s’ha parlar de pressupostos de l’Estat i ha afegit que, en aquests moments, no està sobre la taula replantejar-se retirar l’esmena a la totalitat perquè no es veuen moviments a l’altre banda.

Preguntat per si preveuen eleccions espanyoles, Pujol ha respost que el “comandament de l’scalextric el té Sánchez” i que farà córrer el calendari amb més o menys velocitat en funció dels seus interessos. Així doncs, ha evitat entrar a valorar què li convé més a l’independentisme.

Crida els demòcrates a mobilitzar-se davant el judici

El dia abans que comenci al Tribunal Suprem (TS) el judici de l’1-O, Pujol ha fet una crida a tothom a mobilitzar-se en considerar que és una “apel·lació a la democràcia”. “O la democràcia la defensem tots o ho tenim pelut”, ha afegit. Pujol ha insistit que el judici posarà un “enorme mirall de veritat” i ha reivindicat que “l’única sentència possible és l’absolució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia