Política

Cuixart defensa a les portes del judici que s’ha d’exercir la desobediència civil “tants cops com faci falta”

El president d’Òmnium reclama “diàleg sense renúncies i una solució política al conflicte polític amb l’Estat”

Es dirigeix als socis de l’entitat en un carta des de la presó de Soto del Real

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, defensa el dia abans que comenci el judici de l’1-O que s’ha d’exercir la “desobediència civil” tantes vegades com faci falta. En una carta als socis des de la presó de Soto del Real i després de la manifestació d’aquest diumenge a Madrid, ha reclamat “diàleg sense renúncies i una solució política al conflicte polític amb l’Estat”. “Davant d’aquells qui branden plens de por la bandera de la repressió, cap odi ni rancor, al contrari”, ha afegit. D’altra banda, Cuixart també ha insistit que cal “no deixar ningú pel camí” i ha reclamat que tots els demòcrates de l’Estat, Europa i del món també se sentin interpel·lats.

A 24 hores del judici, Cuixart creu que en aquests moments “la mobilització permanent esdevé del tot imprescindible” per desemmascarar la “connivència dels poders de l’Estat amb els hereus del franquisme”.

Cuixart denuncia un cop més com VOX, Fiscalia i advocacia de l’Estat “van de bracet contra l’exercici de drets fonamentals” i ha afegit que això converteix el judici i les condemnes “en una oportunitat excepcional cap a la República”. En la carta als socis de l’entitat, Jordi Cuixart ha volgut recordar la “indefensió flagrant” que suposa el seu empresonament preventiu i ha tornat a denunciar el veto del tribunal a testimonis proposats pel seu equip de defensa, com experts internacionals i premis Nobel de la Pau. “Però totes aquestes injustícies ens enforteixen encara més les conviccions”, ha sentenciat.

El president d’Òmnium ha insistit un cop més que els presos no representen cap derrota i recorda que la prioritat no és sortir de la presó, sinó la resolució del conflicte polític. “Amb una ciutadania apoderada com l’1 d’octubre de 2017, estic convençut que aquesta societat serà allò que decideixi ser”, ha afirmat per després fer una crida a seguir el mestratge de “persones excepcionals” com Luther King, Gandhi, Rosa Parks, Henry David Thoreau, Hannah Arendt o Lluís Maria Xirinacs. “En circumstàncies molt més adverses que les nostres van decidir no renunciar a perseguir els seus somnis”, ha conclòs.

Cuixart també explica l’emotiva trobada de “pocs minuts” amb Carme Forcadell i Dolors Bassa durant el trasllat dels presos i preses polítiques a presons de Madrid i com els van portar en “compartiments hermètics de poc més d’un metre quadrat”. Segons narra Cuixart, els presos i preses polítiques no es podien veure però s’enviaven “missatges de coratge i suport mutu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia