Política

ERC, Bildu i BNG: “Som la trinxera al feixisme”

Els tres partits presenten la seva candidatura a les europees a Barcelona

Els partits ERC, EH-Bildu i BNG es van reivindicar ahir, en la presentació a Barcelona de la seva candidatura per a les eleccions europees, com “la millor trinxera” per “contenir el feixisme” i “l’Espanya negra”, que, segons van assegurar, demà [per avui] es manifesta a Madrid, mentre que el PSOE “retrocedeix” davant seu.

ERC, EH-Bildu i el BNG van presentar la candidatura conjunta de forces de l’esquerra independentista de Catalunya, Euskadi i Galícia en un acte a la plaça Assemblea de Catalunya, situada al barri de la Sagrera de Barcelona, davant d’unes 400 persones. En l’acte de la coalició, denominada Ara Repúbliques, es va llegir un missatge del cap de llista, que és el líder d’ERC, Oriol Junqueras, en presó en espera del judici.

L’exeurodiputat d’ERC i alcaldable per Barcelona, Ernest Maragall, va carregar contra la manifestació de la dreta espanyola convocada pel PP, Cs i Vox: “Veurem l’espectacle de l’Espanya negra als carrers de Madrid cridant contra el diàleg, la democràcia i també contra Catalunya.” El vicepresident del govern i adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, es va mostrar molt crític amb el PSOE i la número 2 per Barcelona, Diana Riba, i va sostenir que “qui trenca Espanya és qui no reconeix que és un estat plurinacional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia