Política

El president del parlament de les Fèroe: “Farem tot el que puguem per aconseguir alliberar Forcadell”

Páll á Reynatúgvu diu que és “terriblement dolorós i espantós” que l’expresidenta del Parlament de Catalunya sigui a la presó

Puigdemont sobre la vicepresidenta espanyola i Escòcia: “No sabia si escoltava Calvo o Soraya Saénz de Santamaría”

El president del parlament de les illes Fèroe, Páll á Reynatúgvu, ha assegurat aquest dijous que treballarà per fer pressió internacional per aconseguir que la seva anterior homòloga a Catalunya, l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, surti de la presó.

“Farem tot el que puguem per aconseguir alliberar-la del seu empresonament”, ha assegurat Á Reynatúgvu després de mantenir una reunió amb l’expresident Carles Puigdemont.

El president de la cambra de diputats de les illes Fèroe, un territori autònom danès fora de la Unió Europea, ha assegurat que li sap “molt greu” l’empresonament de Forcadell. “És terriblement dolorós i espantós saber que està a la presó ara mateix”, ha dit. El parlamentari ha defensat l’actitud de Forcadell a Catalunya: “És una dona intel·ligent, una demòcrata”.

Á Reynaúgvu, que va conèixer Forcadell el maig del 2017 durant una visita institucional a Catalunya, espera tornar a veure l’expresidenta del Parlament. “Espero que tindré l’oportunitat d’anar a Catalunya i visitar-la a la presó”, ha avanát.

El president del parlament de les illes Fèroe s’ha entrevistat aquest dijous amb Puigdemont i dos representants de Nova Caledònia, amb qui ha parlat del dret a l’autodeterminació i dels diversos casos arreu del món.

Les illes Fèroe havien de celebrar a l’abril un referèndum sobre una nova constitució que havia de blindar el seu dret a l’autodeterminació.

Parla Carmen Calvo o Sáenz de Santamaría?

Carles Puigdemont ha afirmat que no li “estranya” que “els que van dir que no hi havia hagut un referèndum l’1-O diguin ara que no hi va haver un referèndum a Escòcia”. El 130è president de la Generalitat s’ha referit així a les declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, que ha negat que a Escòcia hi hagués hagut un referèndum pactat.

El líder de JxCat ha lamentat que el govern del PSOE no ha suposat cap canvi en les polítiques cap a Catalunya. “No sabia si escoltava la vicepresidenta Calvo o Soraya Sáenz de Santamaría” ha dit.

Per això, ha instat l’executiu de Pedro Sánchez a explicar públicament si té algun projecte per a Catalunya.

Puigdemont ha arribat aquest dijous a les Illes Fèroe, on ha mantingut reunions al ministeri d’Afers Exteriors, amb el president del Parlament i amb l’alcaldessa de Tórshavn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia