Política

Vora 250 tractors es concentren en suport de Forcadell

Els pagesos s’han apressat a fer l’acte abans de l’inici de la verema

Anuncien que el repetiran en altres presons

Més de 200 tractors es van concentrar ahir davant la presó de Mas d’Enric, al Catllar, per mostrar el seu suport a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i reivindicar l’alliberament de tots els presos polítics. La iniciativa, organitzada per Pagesos per la República i l’ANC, va aplegar pagesos vinguts de diferents punts del Camp de Tarragona.

La majoria de tractors es va concentrar prèviament a Valls, d’on van partir junts fins a la presó. Centenars de persones van seguir la marxa dels tractors amb els seus cotxes particulars i altres els van esperar al centre penitenciari, on els van rebre amb aplaudiments.

David Bové, membre de Pagesos per la República, va explicar que la intenció era donar “molt d’escalf” als presos polítics i que van fer la concentració al Catllar perquè era la presó que els quedava més a prop. La concentració es va organitzar just abans del començament de la campanya de l’avellana i de la verema per garantir una major participació. “No teníem més dies que ara”, va assenyalar Bové. Tot i això, Ton Crusells, un pagès de Riudoms, va admetre que és complicat trobar una data que vagi bé a tota la pagesia perquè sempre hi ha alguna campanya en marxa.

Aquesta ha estat la primera convocatòria del col·lectiu Pagesos per la República, que va estimar en 250 el nombre de tractors que van seguir la crida, promoguda sobretot per xarxes socials. Bové va avançar que més endavant es faran noves concentracions en altres presons de Catalunya on hi ha polítics empresonats, però no serà fins que “acabi la collita o freni la calor”.

L’acte va incloure la lectura d’un manifest i un esmorzar solidari. A més, es va posar a disposició dels manifestants un llibre en blanc en què havien d’escriure unes paraules a Forcadell. El llibre amb els missatges de suport es farà arribar a l’expresidenta del Parlament, empresonada des del 23 de març.

LA FRASE

Nosaltres tenim la responsabilitat de fer tot el possible perquè surti d’aquesta presó injusta i inventada
Josep Maria Nicolau
pagès de Constantí

LA DATA

20.07.18
Forcadell és traslladada a la presó de Mas d’Enric, al Catllar, per estar més a prop de la seva família.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia