Política

Els acusats d’Altsasu neguen davant el jutge que participessin en l’agressió als guàrdies civils

Un dels encausats, en presó preventiva, reconeix que només va increpar un dels agents perquè li havia posat quatre multes

La fiscalia considera que formen part del ‘Moviment Ospa’, nascut amb l’objectiu de fer fora la Guàrdia Civil del municipi

Aquest dilluns ha arrencat a la seu de l’Audiència Nacional a San Fernando de Henares el judici contra els vuit joves de la localitat navarresa d’Altsasu, acusats d’amenaces i lesions terroristes i per a qui la Fiscalia demana un total de 375 anys de presó. Tres dels joves (Adur R. P., Jokin U. G. i Ohian A. C.) fa més de 500 dies que estan en presó preventiva.

Els vuit acusats d’Alsasua han negat en el primer dia del judici que participessin en l’agressió als dos agents de la Guàrdia Civil fora de servei la nit del 15 d’octubre de 2016 a un bar de la localitat. També han assegurat que no senten “odi” cap a aquest cos policial i han negat cap vinculació terrorista.

La Fiscalia demana per a ells entre 12 i 6 mesos i 62 anys i 6 mesos de presó per als vuit encausats, tres dels quals estan en presó preventiva des de fa més de 500 dies.

Els fets van passar la nit del 15 d’octubre de 2016 durant les festes del poble. Segons el ministeri públic, els joves van barallar-se amb dos guàrdies civils fora de servei (i també es van veure implicades les seves dones) i, segons l’escrit de la Fiscalia, van colpejar “brutalment” els agents i els van insultar i amenaçar de mort.

El fiscal considera que formen part del ‘Moviment Ospa’, nascut amb l’objectiu de fer fora la Guàrdia Civil del municipi.

Tots els encausats han respost només els seus advocats i s’han negat a respondre a la Fiscalia i les acusacions.

Després de la declaració dels vuit acusats, demà dimarts serà el torn dels dos agents i les seves parelles. Els agents declararan com a testimoni protegits i, per tant, sense que es vegi el seu rostre. El judici està previst que s’allargui dues setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia