Política

La CUP crida a la mobilització contra la “repressió judicial”

La CUP ha manifestat avui el seu “frontal rebuig” per l’empresonament dels dirigents sobiranistes processats pel Tribunal Suprem i ha cridat a la mobilització contra el que consideren una “repressió judicial”.

En un comunicat, la CUP ha expressat la seva solidaritat amb les persones empresonades, les seves famílies i els seus partits, ERC i el PDeCAT, després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena hagi enviat a la presó el candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull, i Carme Forcadell, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa.

“Amb aquesta decisió, l’aparell de l’Estat travessa una vegada més la línia vermella del respecte a les bases més elementals de l’Estat de Dret i de les garanties democràtiques”, ha subratllat el partit anticapitalista.

La CUP ha considerat que “volen guanyar als jutjats el que perden a les eleccions” i ha fet una crida “a la mobilització i a donar suport a aquelles accions de denúncia de la repressió judicial”, perquè creu que no cal normalitzar “aquesta situació d’excepció contra la democràcia i els drets de totes les persones”.

“Una vegada més Espanya torna a mostrar-se com un Estat autoritari i actua des de l’esperit de venjança i odi cap a persones que representen una societat mobilitzada a favor dels drets nacionals”, ha dit la CUP, que qualifica aquesta actitud de “demofòbia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia