Política

tribunal europeu de drets humans

sentència

El govern espanyol “respecta i acata” la sentència d’Estrasburg

Per l’executiu de Rajoy, la decisió del Tribunal Europeu dels Drets Humans demostra que tots els ciutadans “sense excepció” tenen garantida la màxima tutela judicial dels seus drets

El govern espanyol “respecta i acata” la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans que avui ha afirmat de manera unànime que no hi ha incitació a l’odi en la crema de fotos del Rei de dos joves a Girona l’any 2007, segons han explicat fonts del Ministeri de Justícia a l’ACN.

“El govern respecta i acata totes les sentències dels tribunals de justícia”, han afirmat aquestes fonts. “Aquesta sentència demostra que el sistema de garanties i de defensa dels drets funciona tant al sistema espanyol com en l’àmbit del TEDH”, han afegit.

Des de l’executiu encapçalat per Mariano Rajoy també s’afirma que el text del tribunal europeu posa de manifest que “tots els ciutadans sense excepció tenen garantida la màxima tutela judicial dels seus drets”.

Cal recordar que el TEDH ha fet pública aquest dimarts una sentència que ha pres de manera unànime en la qual no veu incitació a l’odi en la crema de fotos de Joan Carles I i Sofia a la plaça del Vi de Girona per part de dos joves el 13 de setembre de 2007. Segons la sentència, els jutges consideren que l’acte, dut a terme per Enric Stern i Jaume Roura com a protesta a la visita del llavors monarca a la ciutat, està emparat per la llibertat d’expressió i pensament dels joves, que diuen, va ser violada.

Stern i Roura van ser inicialment condemnats a 15 mesos de presó però el jutge va acabar substituint la sanció amb una multa de 2.700 euros cadascú. El tribunal considera, sobre aquest punt, que la condemna imposada no va ser “proporcionada ni necessària en una societat democràtica” i obliga Espanya a tornar als joves la quantitat corresponent a les multes -2.700 euros a cadascú- i 9.000 euros a tots dos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia