Política

procés sobiranista

Marta Madrenas: “La Constitució espanyola no mereix cap homenatge perquè permet atonyinar ciutadans”

L’alcaldessa de Girona considera que cal restituir les institucions catalanes i que Puigdemont “ha de ser el president”

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha defensat aquest dimarts que el ple de l’Ajuntament hagi aprovat canviar el nom de la plaça més important de la ciutat . Així doncs, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha assegurat que ja no es diu ‘plaça Constitució’, sinó que ara s’anomena ‘plaça 1 d’Octubre del 2017’, en record del referèndum celebrat aquell dia i reprimit per la policia espanyola.

L’equip de govern de CiU, a més dels d’ERC-MES i la CUP han avalat el canvi, mentre que PSC, Ciutadans i PP s’hi han oposat. De fet, Ciutadans va intentar bloquejar ahir la votació argumentant un incompliment del reglament, però l’equip de govern va fer una junta de govern ahir a la tarda mateix per resoldre-ho. El ple es va seguir amb molta expectació des de la plaça del Vi, on es van concentrar prop de 600 persones, la majoria a favor del canvi de nom, que es van fer sentir amb crits de “Som República!” i xiulets durant les intervencions del PSC, C’s i el PP.

“La Constitució espanyola no mereix cap homenatge perquè permet atonyinar ciutadans”, ha argumentat Madrenas. I és que, al seu entendre, es tracta d’un acte “de dignitat i de coratge”. “La pràctica ens demostra que Constitució no és igual a democràcia”.

Marta Madrenas ha assegurat també que cal restituir les institucions catalanes: “El mandat de la ciutadania és sagrat. Puigdemont ha de ser el president”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia