Política

Rajoy, ‘persona non grata’ a Torredembarra

Els plens de la Torre i Constantí també exigeixen la llibertat de Sànchez i Cuixart

L’Ajuntament de Torredembarra va declarar en el ple de dijous declarar persones no grates el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido; el delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, i el subdelegat del govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, com a responsables polítics del dispositiu desplegat pels cossos policials de l’Estat a Catalunya l’1 d’octubre. La moció de la CUP va rebre el suport d’ERC, l’Alternativa Baix Gaià i el PDeCAT; l’abstenció d’Unió i Avui Democràcia, i els vots contraris del PSC, el PP i Cs. Un altre dels acords de la moció també condemna les paraules del rei Felip VI pronunciades l’endemà de la jornada de vaga i aturada general del 3 d’octubre. També es va donar llum verd a una moció presentada per ERC i ABG en què s’exigeix la llibertat immediata dels presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que va prosperar gràcies als vots d’ERC, ABG, el PDeCAT i Unió, la CUP i AD i que va tenir la negativa del PSC, Cs i el PP. Finalment, la moció presentada pel grup municipal del PDeCAT i Unió de rebuig a la violència de la policia espanyola per l’1-O va rebre el suport de tots els grups menys els del PSC, Cs i el PP.

D’altra banda, el ple de Constantí de dimecres va aprovar tres mocions conjuntes d’ERC, ICV i el PDeCAT en contra de l’empresonament polític de Sànchez i Cuixart, sobre la condemna de la violència durant l’1 d’octubre i de rebuig als atacs al model d’escola catalana. Les mocions van prosperar amb els vots d’aquests grups, l’abstenció del PSC –partit del govern–, i amb el vot en contra del PP. També es va aprovar una moció del PSC sobre les mateixes qüestions amb els vots favorables dels regidors socialistes, l’abstenció d’ERC, el PDeCAT i ICV, i el vot en contra del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia