Política

Setge al procés sobiranista

Pressió contra el vaixell per a policies de Tarragona

ERC demana a l’alcalde que es manifesti contra la presència del vaixell

El grup municipal d’ERC a Tarragona va demanar ahir a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que es manifesti en contra del vaixell que ha atracat al port de Tarragona per ordre de l’Estat i que ha de servir per allotjar part del reforç de la Guàrdia Civil i de la Policía Nacional que s’ha desplaçat a Catalunya.

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, va qualificar la presència del ferri, el GNV Azzurra, com un “desplegament per a la coacció i la repressió dels catalans” i va reclamar que Ballesteros prengui partit en contra de l’amenaça que, segons creuen, representa per a la població. L’embarcació, de bandera italiana, està previst que continuï amarrada al moll d’Andalusia del port tarragoní fins al dia 4 d’octubre.

Els republicans, de fet, van recordar que el PSC s’ha oposat tradicionalment a la presència de vaixells militars al port de Tarragona, unes estades contra les quals s’han fet múltiples actes de protesta en la darrera dècada. Per Ricomà, seria un acte de “dignitat i coherència” que Ballesteros expressés la seva oposició, malgrat no tenir competències.

Declaració a la Diputació

Per la seva banda, la junta de govern de la Diputació de Tarragona (formada per CiU i el PSC) va aprovar ahir una declaració institucional en què expressa el seu rebuig a “qualsevol actuació que vulneri drets fonamentals o llibertats”, i referma també el seu “compromís amb la democràcia” i el seu “respecte a qualsevol expressió d’ideologia política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia