Política

Setge al procés sobiranista

Eurodiputats d’ERC i el PDeCAT denuncien a la CE la “persecució judicial” contra 1-O

Els eurodiputats d’ERC i del PDeCAT han denunciat, mitjançant diversos escrits davant la Comissió Europea (CE), el que consideren “persecució judicial” contra el referèndum de l’1-O, suspès pel TC, amb registres de la Guàrdia Civil com el realitzat en el setmanari local de Valls (Alt Camp).

Segons que indica un comunicat d’ERC, els seus eurodiputats -Josep Maria Terricabras i Jordi Solé- i el del PDeCAT -Ramon Tremosa- han enviat una pregunta a la Comissió Europea i una carta dirigida al seu president, Jean-Claude Juncker, i al vicepresident primer, Frans Timmermans.

En el text de la carta, aquests eurodiputats catalans afirmen que “el fiscal general de l’Estat ha amenaçat el Govern català i els més de 700 alcaldes que han anunciat que col·laboraran en l’organització del referèndum”.

“A més, -afegeixen- els mitjans de comunicació que publiquen els anuncis del referèndum també han estat amenaçats pel fiscal general, que també vol bloquejar les pàgines web vinculades amb el referèndum”.

En els diversos escrits, els eurodiputats demanen la valoració que fa l’executiu comunitari de les operacions de la Guàrdia Civil a Constantí i Valls (Alt Camp), ja que creuen que “no encaixen amb l’article 2 del Tractat de la UE i els articles 10 i 11 de la Carta de Drets Fonamentals, en què es defensa la llibertat d’expressió i de premsa”.

D’altra banda, i en relació amb els actes de la Diada previstos per demà, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, el president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, i el politòleg Ramón Cotarelo participaran a l’acte nocturn de “Vetlla”, amb torxes, al Fossar de les Moreres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia