Política

Procés sobiranista

Turull demana “no caure en cap provocació” de l’Estat en relació les paperetes

El conseller recorda que “no es poden posar portes al camp” en ple segle XXI

Albiol critica les “coaccions” a alcaldes i demana a Puigdemont que aturi el moviment “totalitari”

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha fet una crida aquest diumenge a “no caure en cap provocació, per grossa que la facin”, en referència amb els escorcolls de la Guàrdia Civil a la impremta de Constantí i al setmanari ’El Vallenc’ de Valls.

Segons Turull, “el que ha passat és inaudit” i considera que és un episodi que “moltíssima gent ens pensàvem que només coneixeríem pels llibres d’història o en documentals en blanc i negre”.

Paral·lelament, el conseller s’ha referit a la piulada que va fer aquest dissabte al vespre sobre la impressió del material electoral des de la pàgina web del DOGC. Ha assegurat que no tenia la intenció d’animar la gent a imprimir-se les paperetes a casa sinó que volia demostrar a jutges i Guàrdia Civil que, al segle 21, “no es poden posar portes al camp”.

El conseller insisteix que amb aquest missatge també volia transmetre que “el responsable de tot és el Govern de Catalunya, que el material oficial és públic, aquí el tenen, i tothom sap que prement una tecla s’imprimeix i ja està”. Turull ha presidit l’acte institucional de la Generalitat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya a Lleida al Turó de la Seu Vella.

Suport a Fàbregas

Jordi Turull ha dit també que des del Govern ja han transmès el seu suport al director del setmanari Francesc Fàbregas, investigat com a col·laborador necessari dels suposats delictes de desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics. També ha volgut posar en valor la reacció de la gent de Valls. “Crec que és la manera i l’actitud que s’ha de tenir aquest propers dies, defensar amb alegria, amb convicció, de manera pacífica, el dret que tenim els catalans a votar; no hem de caure en cap provocació per grossa que la facin, i la gent que visqui de manera joiosa i alegre aquest episodi de la història del nostre país”.

Albiol demana aturar les “coaccions”

El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha criticat les “coaccions” que ha assegurat que fan els independentistes als alcaldes per facilitar els espais municipals per votar l’1-O. En una piulada a les xarxes socials, Albiol ha dit que aquests actituds són “inadmissible” i ha exigit al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aturi el que ha titllat de “moviment totalitari”.

En una altra piulada, el popular ha criticat les paraules que aquest dissabte va pronunciar el portaveu d’EH Bildu, Arnaldo Otegui, sobre Catalunya assegurant que per al basc “’respectar’ és igual a tret al clatell”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia