Política

Bel acusa l’Estat d’usar els atacs contra el procés

El diputat ho assimila al post 11-M, i diu que Santamaría dicta a la premsa

El diputat de JxSí Germà Bel va acusar ahir el govern de l’Estat d’intentar usar els atacs gihadistes de Barcelona i Cambrils contra el procés sobiranista a través de mitjans de comunicació afins, tot mirant de “vincular atemptats i independència” per “alterar” el debat polític a Catalunya. En un seguit de tuits, Bel va recordar que el govern del PP, després de l’11-M a Madrid, ja va voler influir els mitjans per intentar “treure partit de l’horror” en les eleccions de tres dies després, a través de les trucades d’Aznar a diversos directors. “No els va sortir bé, però no van escarmentar”, va dir Bel, que creu que ara intenten alguna cosa “igual”.

El diputat, de fet, va indicar a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría que veu “el dit” que “marca el camí a propietaris i directius de mitjans consumits pel deute”, en al·lusió a la foto de fa uns mesos on se la veu alliçonant diversos directors i periodistes catalans. Bel va posar d’exemple un article divendres i una vinyeta ahir a El País que contraposen independentisme i dol pels atacs –que el conseller de la Presidència, Jordi Turull, també va qualificar de “vergonya” i “misèria”–, però va augurar que l’intent “fracassarà” perquè la majoria d’espanyols “no són ximples”: El procés “no l’aturaran ni tanta devastació moral ni les clavegueres de l’Estat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia