Política

Suport al procés sobiranista

Manifestació basca en suport del referèndum de Catalunya

La portaveu d’EH Bildu al Parlament basc afirma que el “pas a pas” del PNB no els portarà enlloc

Milers de persones es van manifestar ahir a Sant Sebastià en suport al procés català convocades per EH Bildu, en una marxa en la qual van onejar ikurrins i estelades i en què es van repetir consignes a favor de la independència del País Basc i Catalunya. 

Una pancarta amb el lema “Tot un poble en moviment. Kataluniarekin bat, demokraziarekin bat (Tot un poble en moviment. Amb Catalunya i la democràcia)”, portada per militants de base de la coalició abertzale, obria la reivindicació, que va començar a la plaça del Bon Pastor, segons informava l’agència Efe.

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, i representants de tots els partits que integren la coalició, com ara Harkaitz Rodríguez (Sortu), Mikel Goenaga (EA), Ainhoa Behola (Aralar) i Ayem Oskoz (Alternatiba), eren a les primeres files, igual que els parlamentaris de la coalició Nerea Kortajarea i Unai Urruzuno. Al costat d’ells, els diputats catalans de la CUP Albert Botran i Mireia Boya.

Al final de la marxa, a la qual es va unir també el Sindicat Andalús de Treballadors i en què l’Ertzaintza va desplegar un discret dispositiu, la portaveu d’EH Bildu al Parlament Basc, Maddalen Iriarte, va criticar la posició del PNB: “Si algú us diu que Euskal Herria mira a Catalunya amb desdeny, que el País Basc sí que sap negociar, no us deixeu enganyar. No els agrada sentir que són socis del Partit Popular.”

LA FRASE

Si algú us diu que el País Basc sap negociar, que mira amb desdeny Catalunya, no us deixeu enganyar
Maddalen Iriarte
portaveu d’eh bildu al parlament basc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia