Política

Violència policial durant l'1-O

Més de 600 directors de centres demanen a la CE que condemni la violència policial de l’1-O

Més de 600 directors de centres educatius catalans han signat una carta a la Comissió Europea (CE) per demanar que mostri la seva solidaritat amb els ferits durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre. Segons han informat fonts de la Representació de la CE a Barcelona, la missiva dels directors va entrar en el registre dilluns passat i s’ha tramitat a Brussel·les com és habitual en aquest tipus de comunicacions.

Els directors demanen a la Comissió Europea que “mostri públicament la seva solidaritat i suport als 893 ferits, pares, mares, avis, àvies, joves, de la terrible sèrie de fets ocorreguts el dia 1 d’octubre al nostre país”. La carta també reclama que la comissió faci arribar al govern espanyol la seva “enèrgica repulsa per l’acció violenta” de les forces policials durant l’1-O. “Conscients que la nostra funció és educar futurs ciutadans europeus, ens complau trobar a prop la vostra calidesa”, conclou la missiva signada per directors d’escoles catalanes, algunes d’elles seus electorals en ocasions.

La Junta central de directors de centres públics de Catalunya va assenyalar aquest dimarts que “l’agressió als centres escolars és el pitjor missatge que un alumne i la ciutadania pot rebre”, i va mostrar el seu malestar i indignació pels fets que van tenir lloc l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia