Política

judicialització del procés

Rovira denuncia al TSJC que els independentistes se senten “perseguits”

La portaveu de JxSí i secretària general d’ERC declara com a testimoni pel cas Forcadell i la mesa del Parlament

La portaveu de JxSí, Marta Rovira, ha declarat aquest dilluns com a testimoni al TSJC pel cas de la mesa del Parlament. La també secretària general d’ERC testifica cridada per la defensa de Carme Forcadell, que està acusada de desobediència i prevaricació per haver permès la votació de la resolució sobre el referèndum a la cambra catalana. Davant la jutgessa instructora, Maria Eugènia Alegret, Rovira ha denunciat que des dels anys 80 “s’ha pogut parlar d’independència en el Parlament de Catalunya, i ara que hi ha majoria els diputats se senten perseguits pel Tribunal Constitucional”.

Després de declarar més de trenta minuts, la dirigent republicana ha explicat als periodistes que també ha defensat que la seva actuació política s’emmarca en la jurisprudència internacional, i ha reiterat la seva inviolabilitat parlamentària.

Ara, les defenses de la mesa del Parlament han demanat que declari com a testimonis Jordi Turull com a president del grup parlamentari JxSí i els tres darrers presidents del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia