Opinió

La columna

Quissos muts

La raça humana s'animalitza i
descarrila en l'intent

Crueltat és poc. La Federació Canòfila Mexicana (sort que és Canòfila i no Canòfoba), amb el suport del Centre d'Estudis Universitaris i l'Agrupació de Galleros Units de Nuevo León, va fer arribar al president del Congrés de l'estat una iniciativa que demana, entre d'altres perles, que es permeti tallar les cordes vocals als gossos. La il·lustre Alicia Ruiz, membre del Club Canòfil de la Sultana del Nord, exigeix desvocalitzar els quissos per tal d'evitar la contaminació sonora dels lladrucs. Mira, Alicia, aquí l'únic tòxic és la teva llengua insana i podrida. Hauries de començar tu: barra't el pas de la veu, talla't la llengua i, si et queda temps entre tanta proposta de llei infame, segueix amb els dits que t'escriuen fullaraca i, ja pel tros, amb el manyoc de venes nyafrades. Si el descriteri i la pendejada arriba a territoris universitaris, senyors, significa que la cosa no rutlla i que anem de mal borràs. Una aberració semblant –un gos sense lladruc és una llar amb la porta tapiada– només indica que la raça humana s'animalitza i descarrila en l'intent. Es deseduca a una velocitat basardosa. Des de l'oferta d'un dos per u, el veterinari podria amputar les cordes vocals dels cans amb una mà mentre amb l'altra castra els seus propietaris i, de propina, la mare que els va parir. Però alerta! Un veterinari que es presti a extirpar cordes vocals potser també s'ho hauria de fer mirar, en la línia dels falsos canòfils de pro. No s'hi val tot, a l'hora de fer calés.

La desvocalització canina és una pràctica menyspreable exercitada als Estats Units des de fa dècades sense cap sanció. Per si tot això fos poc, la justificació és un argument prim i ridícul: molts sequaços d'aquest “hàbit” hi veuen la solució perquè minvi el nombre d'abandonaments. La realitat diu tota una altra cosa: aquestes bestioles quasi sempre acaben desemparades en una carreterola o a les portes d'un refugi a l'espera de l'adopció. Desvocalitzar un quisso és impedir que expressi la seva felicitat, o la seva por, o la seva alerta. El seu instint de gos, vaja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia