Opinió

Keep calm

Parlem? Sí, però no amb Rajoy

El PP tracta igual els que mataven que els que demanem votar

Desconec si el president de La Caixa, Isidré Fainé, va seguir ahir la intervenció de Mariano Rajoy a la cloenda de l'aquelarre que ha celebrat el PP aquest cap de setmana a Barcelona. Fainé, com tants d'altres representants d'insignes institucions catalanes interrogats pel “procés”, ha declarat en diverses ocasions que hi ha d'haver diàleg, tot donant a entendre que la culpa que no n'hi hagi, de diàleg, s'ha de repartir a parts iguals.

Ahir Rajoy va deixar definitivament sense arguments els qui apel·len al diàleg com a fórmula màgica que ho ha de resoldre tot. “Que no se me pida dialogar sobre lo que no es mío porque pertenece a todos los españoles”, va dir. “Que no se me busque para negociar lo que considero que perjudica al conjunto de mis compatriotas”, va reblar, i va acabar afirmant que mentre ell sigui president no es convocarà cap referèndum.

El PP tracta les demandes dels catalans com ha tractat sempre la demanda dels terroristes: no habrá diálogo. Tracta igual els que mataven que els que demanem votar: no hay nada que negociar.

Després d'aquesta intervenció de Rajoy, ho tenen més difícil els qui trobaven en la petició de diàleg el refugi per no haver-se de mullar, per no haver de definir-se a favor d'uns ni altres. Seguir demanant diàleg ara a les dues bandes és un exercici de miopia política, tant o més que la defensa –cada vegada més testimonial– de la tercera via. És absurd seguir pidolant que ens escoltin després de l'enèsim cop de porta als nassos.

Té raó Fainé; s'ha de dialogar, però no amb Rajoy sinó entre nosaltres per decidir com ens organitzarem l'endemà del referèndum i quin model de país voldrem construir. Parlem, senyor Fainé, però no amb Rajoy sinó entre nosaltres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia