Opinió

la GALERIA

del maresme

El més murri

A Mataró, la relació freda entre el darrer alcalde, el socialista Joan Antoni Baron, i l'actual, el convergent Joan Mora, feia témer que no era possible cap entesa. El pitjor dels pronòstics era el d'un consistori inestable de no aprovar-se pressupostos i ordenances fiscals, però la pressió interna, i sobretot el resultat del congrés del PSC, ha fet viable el que semblava impossible. L'opositor ha entès el missatge exhibint la cara més amable davant la tossuderia del nou alcalde per intentar sumar majoria. El govern mataroní ha solucionat un problema i ha fet un pas endavant, pagant el peatge generós de donar aire a qui més ho necessitava. El cap de l'oposició socialista i l'alcalde convergent han estat, dels vint-i-set regidors, més murris que ningú.

Més enllà de la transversalitat i aiguabarreig programàtic que expressa l'acord CIU-PSC, finalment es dóna una primera resposta a la pregunta que els mataronins amb el seu vot divers i plural ja fa més de sis mesos formularen. Seria lamentable que en el futur els implicats no fessin un pas cap endavant.

Tot i el sacrifici personal que tot plegat pot suposar al cap de l'oposició, l'exhibició pública de responsabilitat i d'esforç davant la complicada situació econòmica, la ciutat li sabria agrair si, finalment, amb el comiat es confirmés una nova majoria de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.