Opinió

opinió

Aparcar a la Part Alta

Fa cosa de vuit anys que visc al nucli antic de Tarragona, primer a la plaça Sedassos i ara a la plaça Rovellat. D'un temps cap aquí van començar a sonar notícies de la nova ordenació de trànsit de la Part Alta. Així que fa uns dos anys em vaig fer la targeta de resident per al vehicle. Però primer em va tocar empadronar-hi el cotxe. Es veu que no érem parella de fet: el cotxe vivia al centre i el conductor a la Part Alta. Seguint els canvis circulatoris per part de l'Ajuntament, la regidoria de Mobilitat ha anat improvisant la circulació a la Part Alta, marejant els veïns amb canvis i multes. Per posar un exemple, en poc més d'un any al carrer Cavallers hi ha hagut tres canvis de direcció, fins al punt que el senyal de direcció obligatòria ja no sap ni on mirar! La sensació de provisionalitat és total.

Fa cosa d'uns mesos, tenia el cotxe estacionat al carrer Portella i quan el vaig anar a recollir em trobo una multa per circular contra direcció (el tenia estacionat!), però d'això ja en parlarem un altre dia. El resultat va ser el primer reintegrament a l' Ajuntament: 200 euros. Mesos després, tenia aparcat el vehicle a la plaça dels Àngels (una de tantes places deteriorades i oblidades per l'Ajuntament, en la qual viuen pocs veïns). En recollir el vehicle em vaig trobar una multa al parabrisa pel fet de trobar-se estacionat damunt la vorera. Totalment d'acord, es trobava més de dos pams damunt la vorera. Ràbia, mal humor i segon reintegrament a l' Ajuntament: 200 euros més. La multa és pel fet d'estar damunt la vorera, cosa que fa suposar que es pot estacionar a la plaça dels Àngels si és a peu pla. I de fet, la resta de vehicles aparcats aquell dia no tenien multa. Així què, pot aparcar-hi tothom? Fa uns cinc mesos tornava a tenir el cotxe a la mateixa plaça. Cap a la una de la matinada hi havia un guàrdia urbà a la plaça que posava multes als vehicles: m'acosto al policia i li comento que si està mal estacionat, i contesta que està multant aquells que no tenen la targeta de circulació de la Part Alta; resultat: set o vuit cotxes multats i el meu, amb la targeta de resident visible, sense multa. Per tant, només poden aparcar-hi els veïns de la Part Alta? Al maig els de l'Ajuntament col·loquen un senyal mòbil a la mateixa plaça (que segons el codi de circulació té més valor que els senyals fixos), en què s'informa que el 22 de maig no es podrà aparcar. Això vol dir que la resta de dies es pot aparcar? Finalment, el 29 de juny, el meu cotxe torna a estar estacionat a la plaça; a les 16.16 h és retirat per la grua (tercer reintegrament, 109 euros) pel fet d'“estacionar en els llocs on es trobi expressament prohibit pel senyal corresponent”, per tant, una infracció (quart reintegrament de 100 euros). Està prohibit aparcar a la plaça dels Àngels? En poc més d'un any hauré abonat 609 euros en multes de circulació a la Part Alta. Segons la premsa, cada regidor cobra per assistència al ple 752 euros. O sigui, que quasi he pagat l'assistència al proper ple del regidor de Mobilitat, Carles Castillo, així que li demanaria com a veí de la Part Alta (som molts els que estem indignats, impotents, cansats que els cotxes del PP i del PSOE aparquin on vulguin, farts de multes, d'abusos de la Guàrdia Urbana...) que digués d'una punyetera vegada quins criteris de circulació hi ha a la Part Alta, que n'informi els veïns, quins criteris (d'arbitrarietat) segueix la Guàrdia Urbana a l'hora de multar, que s'acabi la improvisació..., i si no vol contestar al ple pot posar-se en contacte amb mi per telèfon (la Guàrdia Urbana té el meu número de mòbil sense que jo els l'hagi donat mai).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.