Opinió

DIARI DE REDACCIÓ. ] / LLUÍS SIMON

9

gener

Misteris

Algunes fonts (Wikileaks encara no n'ha dit res) asseguren que hi ha dos Diarra al Madrid, però que quedi clar que això encara no està científicament provat.

10

gener

El pacificador

Abans de la cerimònia de lliurament de la Pilota d'Or i atès el perill imminent que Messi, Xavi i Iniesta acabessin a plantofades per culpa d'aquest renoi de premi, es veu que a última hora un jugador portuguès, el nom del qual no ha sortit a la llum, es va autoanomenar ambaixador de la pau i va proposar recollir-lo ell per evitar mals majors.

11

gener

Desconstruint Espanya

Si a casa tens un fill, no de 18 anys sinó de 35, que és un penques, que no fot ni brot i que només pensa a gastar, el més senzill és fer-lo fora amb bones paraules. Ara bé, si resulta que aquest fill (que tanta nosa et fa) és qui et permet anar de tant a tant a dinar a El Bulli gràcies a la seva pensió de 200.000 euros d'expresident, llavors li has de fer la gara-gara les vint-i-quatre hores del dia. Si no, aquí us quedeu, que diuen.

12

gener

Energia negativa

Espero amb delit el moment de trencar el contracte personal d'electricitat amb Endesa. Confio que aquell dia vingui un comercial a pressionar-me perquè no ho faci i que un dirigent local em pregunti educadament o no per quina raó ho faig. Llavors podré emular Vivian Leight i jurar que mai més cap euro de la meva persona fluirà voluntàriament a aquell senyor del bigoti. I que Clark Gable em perdoni.

13

gener

Shakira

Això sí que és una bona campanya mediàtica per al Barça i no aquells senyors dels turbants que viuen a Qatar. Tot i que pugui semblar el contrari, la colombiana és una artista respectada als Estats Units, a l'estil de Beyoncé, i és admirada pel seu compatriota i premi Nobel Gabriel García Márquez.

15

gener

Ivan Tibau

Aquells que reclamin al nou secretari general de l'Esport que, en temps de crisi, s'oblidi de les seleccions que facin el favor de fer el mateix amb el Consell Superior d'Esports, que fins ara sempre ha anteposat els èxits d'Espanya a tota la resta, fins i tot a la lluita contra el dopatge.

14

gener

Definició de submissió

Cada vegada que algú demana perdó per haver ofès un borbó, ofèn tots aquells que creiem que els ciutadans neixen lliures i iguals en drets i deures. Democràcia, en deien.

16

gener

A les barricades

Només una raó pot explicar que el Madrid empatés a Almeria: l'abnegat i sofert esforç d'un dels nostres redactors perquè absolutament ningú posés el canal en què transmetien el partit. A mesura que avançaven els minuts (i amb el resultat incert), la pressió d'alguns companys per poder veure aquest canal (que paguem bitllo-bitllo) va ser gairebé insuportable, però el nostre heroi va resistir estoicament i es va negar a visualitzar cap imatge. Si ell (o jo mateix) haguéssim presenciat en directe, per exemple, el llançament de falta de Cristiano Ronaldo, la pilota hauria entrat dins la porteria. Indefectiblement.

17

gener

Poder (gairebé) absolut

Mentre Sandro Rosell va venent les seves empreses, aquesta setmana Florentino Pérez es convertirà en el tercer constructor més poderós del planeta amb l'OPA d'ACS sobre el grup alemany Hotchief. A Madrid, ja ho sabem, aquestes coses agraden.

18

gener

L'anyada del 1971

Com que no puc compartir la intel·ligència, la diplomàcia, la cultura, la sensibilitat, l'autoritat moral i la sapiència futbolística del gran Guardiola sempre podré dir que som de la mateixa generació. Felicitats, Pep. I un missatge ben original: renova ja!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.