Articles

Trossos

Mafo

A Miguel Ángel Fernández Ordóñez, governador del Banc d'Espanya, home amb sentit espanyol d'estat, no li han agradat mai les autonomies en general i la catalana en particular. Ara, la crisi li ha regalat una oportunitat: fer-les culpables del dèficit públic. Alimenta així una imatge molt estesa a Madrid segons la qual les autonomies són un luxe que només provoca despesa, descontrol i corrupció. La gran batalla de la involució autonòmica es jugarà en el terreny dels diners. I en el de la llengua.

Corbacho

El ministre

Corbacho ve a la campanya catalana a mobilitzar els seus i a desmobilitzar l'ala més espantadissa de l'electorat convergent. I pensa que això ho aconseguirà parlant més d'independència que no pas de gestió. Per això ha dit que un procés cap a la independència no seria pacífic. Aquesta frase, amb aires d'amenaça, aconsegueix d'una banda espantar i de l'altra provocarà reaccions i polèmiques. És a dir, aconseguirà que es continuï parlant d'allò que li interessa.

Campanya

Corbacho fa servir la por per al debat conjuntural. Fernández Ordóñez, els diners per al debat de fons. És un retrat de la transcendència del que està passant a Catalunya: hi coexisteix una campanya electoral amb temes importants a curt termini i una batalla de fons, d'una enorme transcendència a llarg termini, sobre el futur de Catalunya i el futur de l'Estat. Esgrima de conjuntura. Grans corrents enfrontats de fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.