Opinió

l'entrevista

“Vaig fer una gira amb David Bisbal en bicicleta”

La semblança dels mots saxo i sexe és pura coincidència?

La connexió és total. El saxo és un instrument molt sensual, que l'abraces, t'hi acostes i l'acarones. A les pel·lícules quan hi ha alguna d'aquelles escenes fortes sempre hi ha un solo de saxo. No falla mai.

Avui ve de València, demà se'n va a Madrid i després viatja a Amèrica a fer una gira amb Víctor Manuel i Ana Belén. Un músic no pot estar-se mai quiet?

Vaig a tot arreu on em criden. Durant 20 anys només em vaig moure entre l'Ebre i l'Empordà. Ara la primera pregunta que em fan els amics és on coi paro.

No hi ha cap estil que se li resisteixi?

Musicalment estic obert a tot. He tocat amb cantautors com en Lluís Llach i la Marina Rosell, amb grups de rock com Sopa de Cabra, en orquestres com la Salseta i la Maravella i amb cantants de pop llatí com el David Bisbal. Amb tots m'he agafat la música com a pròpia perquè gaudeixo d'aquestes experiències.

I encara li queda temps per gravar discos, com aquest últim, Saxology?

Sé que no m'hi guanyaré la vida però tocar i fer conèixer aquest estil meu, entre el jazz, el pop i el funk, és el que més m'omple.

Diuen que no és bon moment per al negoci musical.

Em considero un artesà. Faig el disc, el venc pel web i jo mateix l'embolico i envio el paquet quan algú el compra. Després em trobo gent per tot el món que m'ha escoltat i em fa signar un disc i això és tot un premi.

Tinc un programa a l'ordinador que ja imita molt bé el soroll d'un saxo soprano. Això és un perill per als músics?

Hi ha instruments que tenen les de perdre contra això, però alguns de moment resistim. La diferència entre un saxo de veritat i un de digital encara és molt gran.

Què recomana als no iniciats que ens pensem que Kenny G va inventar això del saxo?

Simplement cliqueu a Mindi Abair al You Tube i ja ho veureu...

La seva altra dèria és el ciclisme. Això li ve de família.

El Miquel Poblet és el cosí del meu pare, però com ell no tenia fills a mi sempre em deia nebot. A casa s'ha mamat ciclisme tota la vida i vaig a tot arreu amb la bicicleta a coll. En alguns hotels quan veuen el meu cognom encara em pregunten si sóc parent del Miquel. És tota una institució!

N'ha fet alguna de grossa amb la bicicleta?

Vaig fer tota una gira espanyola del David Bisbal en bicicleta. Els músics anaven amb l'autobús d'una ciutat a l'altra i jo marxava abans de bon matí.

A la nit no devia tenir forces per complir la llarga tradició que tenen els músics d'allargar la jornada.

Moltes vegades em trobava els companys a l'hora d'esmorzar. Ells tornaven de marxa i jo ja portava el mallot, a punt per sortir. Moltes proves de so també les he fet vestit de ciclista.

Potser és un tòpic, però això de ser músic es porta a la sang?

Dedicar-s'hi és difícil. Fins a la mili vaig fer de comptable i quan vaig tornar em van oferir una feina en un banc. Vaig haver de triar i la vaig encertar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.